A Snap új napszemüvege már dupla HD kamerával lett ellátva

A Spectacles 3 több módosításon is átesett, melyektől azt reméli a cég, hogy nagyobb népszerűségnek fog örvendeni.

A Snap új napszemüvege már dupla HD kamerával lett ellátva

A Snapchat fejlesztője immáron a harmadik generációs napszemüvegével rukkol elő, ami változatlan célt szolgál, de már egyre jobb funkcionalitással rendelkezik. A Spectacles folyamatosan lépdel előre, de továbbra is kétes a megítélése, és a friss modell sajnos nem is minden tekintetben lett jobb az elődjénél.

Mivel egy napszemüvegről van szó, így a dizájn is fontos, ezért a tervezéskor a Spectacles 3 esetében kifejezetten nagy hangsúly helyeződött arra, hogy kellően divatos legyen. A vállalat úgy látta jónak, ha a szögletesség irányába indul, a lencsék viszont kör alakúak lettek, ezért az összkép meglehetősen kontrasztos és radikálisnak hat. A szerkezet rozsdamentes acélból lett kialakítva, és fekete, valamint arany színben lehet majd hozzájutni.

Az újdonságnak kettő kamerája van, mindkét szár végződésénél van már egy-egy szenzor, és ezek a korábbiaknál nagyobb felbontásban képesek fotózni, videózni. A vállalat azon nem változtatott, hogy a felvételek kör alakúak, és a videók felbontása 1216 x 1216 pixeles lesz (60 FPS), a fényképeké pedig 1642 x 1642 képpontos. Összesen négy mikrofon van a Spectacles 3-ban, melyek kristálytiszta hangot fognak rögzíteni.

Galéria megnyitása

A kamerák képesek egyenként is munkába állni, de össze is dolgozhatnak, és ilyenkor térhatású fotók és videók készülhetnek a Spectacles 3-mal. Az elkészült felvételeket az okostelefonján tekintheti meg a felhasználó, ahol a Snap által fejlesztett applikációnak köszönhetően szerkeszthetőek is a felvételek. A Google Cardboardhoz hasonló kiegészítőkkel is meg lehet majd nézni VR-ban a videókat, fotókat. A vállalat lehetőséget biztosít különböző szűrők bevetésére a fényképek esetén, a videókra pedig már kiterjesztett valóságon alapuló grafikák pakolhatóak. A cég szerint ezekkel érdekesebbé tehetőek a felvételek, és több felhasználót fognak vonzani. A videókat és képeket természetesen szinte azonnal meg lehet osztani a Snapchaten, viszont ezek továbbra sem lesznek automatikusan feltöltve. Csak az kerül fel az online felületre, amiről a felhasználó úgy dönt, hogy mások is láthatják, és a mobilját használva gondoskodik a feltöltésről.

Galéria megnyitása

A napszemüvegen összesen 100 rövid videót vagy akár 1200 fotót lehet tárolni egyszerre, és ezeknek a lementését Wi-Fi (esetleg Bluetooth) kapcsolaton keresztül lehet megoldani. Az új Spectacles természetesen akkumulátorról megy, és a benne található telep aránylag jól is bírja. A vállalat által közölt információk szerint egyetlen feltöltést követően akár 70 mozgóképfelvétel is készíthető vele HD felbontásban, és 200-nál is több képet tud ilyenformán készíteni. A teljes feltöltés pedig 75 percet vesz igénybe, ami nagyjából megfelel egy átlagos okostelefon töltési idejének. A töltés továbbra is a tokján keresztül oldható meg, amit így érdemes vele hordani mindenhova, mert nemcsak a védelmére szolgál – ebben lehet megnézni az akku töltöttségi szintjét is, amit négy LED mutat. És a tokra egy C-típusú USB csatlakozó került.

Galéria megnyitása

Végül azt még meg kell jegyezni, hogy a Spectacles 2 vízálló volt, így akár medencében is biztonságosa lehetett használni, a Spectacles 3 viszont papíron már nem kapott olyan jó szigetelést, mint a felmenője. Az újdonságra érdemes lesz nagyon vigyázni nedves környezetben, mert egy baleset eredményeként könnyen beázhat. Ez bizony néhány felhasználó számára komoly negatívum lehet, hiszen sokan vannak, akik strandra járáskor előszeretettel viszik magukkal a napszemüvegüket, de így nem lehet túl bátran viselni a medence partján.

A Snap jó előre megejtette a termék bejelentését, ugyanis a forgalmazás csak novemberben indul majd a mostani tervek szerint, a rendeléseket azonban már most leadhatják rá az érdeklődők. A Spectacles 3 tehát nem a szezonjában fog a pályára lépni, ami kapásból megnehezítheti majd a feladatát az érvényesüléskor. A termék minden korábbinál drágább lett, az Egyesült Államokban 380 dollárba fog kerülni, az Egyesült Királyságban 330 fontot kell majd érte leszurkolni, Európa többi részén pedig 370 eurót fog kóstálni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap