Shop menü

A SNAP LEIGAZOLTA AZ AMERIKAI TITKOSSZOLGÁLAT VEZETŐJÉT

Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Snap leigazolta az amerikai titkosszolgálat vezetőjét

A Szilícium-völgyben nem szokatlan az, ha egy vállalat egy riválisától igazol felsőbb vezetőt, lényeben teljesen hétköznapi dolog a nagy tapasztalattal rendelkező szakemberek vándorlása. Az viszont már cseppet sem hétköznapi, ha egy kormányzati dolgozóból lesz kiemelt vezető egy technológiai cég berkeiben.

James Murray, az amerikai titkosszolgálat igazgatója, a napokban jelentette be, hogy lemond az eddig betöltött posztjáról, és az új munkahelye a Snap lesz. A Snapchat fejlesztője CSO-nak, vagyis biztonsági igazgatónak vette fel Murray-t. A szakember így a továbbiakban is biztonsággal kapcsolatos munkakörben fog dolgozni, de ettől függetlenül egészen biztos, hogy új kihívásokkal is kell majd szembesülnie a munkája során.

Galéria megnyitása

Nem meglepő módon ebben a pozícióban már közvetlenül Evan Spiegelnek, a Snap vezérigazgatójának és egyben alapítójának fog jelenteni James Murray. A vállalatnál elmondták, hogy mindenképpen komoly várakozás előzi meg az új szakember érkezését, és általa a Snap minden eddiginél komolyabban veheti majd a biztonságot, a megbízhatóságot.

Augusztus elsején kezdi meg a munkát a Snapnál James Murray. Korábban nem volt ilyen poszt a vállalatnál, de nem elképzelések nélkül vették fel. A kiadott hivatalos közlemény szerint a gyakorlott vezetőnek olyan dolgokat kell majd megoldania, mint például a dolgozóknak a biztonságának a megóvása és garantálása, de neki kell majd együtt dolgoznia a rendőrséggel is, ha éppen arra van szükség.

Galéria megnyitása

Murray feladatkörébe tartozik majd az is, hogy a Snap pénzügyi hálózata ellen irányuló támadásokat megakadályozza, illetve szükség esetén felgöngyölítse ezeket. Nem kifejezetten a technológiai oldalról megközelített biztonság lesz tehát az asztala, de ha kell, akkor ezen a területen is számít rá a vállalat, amennyiben például a rendőrség bevonásával kell nyomozásokat lebonyolítani.

James Murray-t még 2019-ben Donald Trump nevezte ki a korábban betöltött tisztségére, a mostani lemondást követően viszont már Joe Biden, az Egyesült Államok aktuális elnöke méltatta a szolgálatáért.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére