A Ryzen 7 5800X-szel versenyezhet az érkező Core i7-11700K

Napvilágot látott egy PassMark teszt eredménye, amely alapján úgy tűnik, a RYZEN 7 5800X hamarosan méltó riválist kap.

A Ryzen 7 5800X-szel versenyezhet az érkező Core i7-11700K

A Core i7-11700K várható teljesítményével kapcsolatban néhány napja szivárgott ki némi információ, hála a GeekBench 5 adatbázisában található bejegyzésnek. Azóta egy frissebb eredmény is érkezett, ami ezúttal a PassMark aktuális változatával készült, igaz, ez csak egyetlen egy mérés, így komolyabb összehasonlítási alap nincs, de arra már ez is elég, hogy nagyjából el tudjuk helyezni az új processzort teljesítmény tekintetében.

A PassMark tesztjében a Core i7-11700K esetében 3548 pontos egyszálas eredmény jött össze, ami a RYZEn 7 5800X-hez képest jobb, ugyanis az AMD-s processzor az eddig elvégzett nagyjából 600 mérés alapján átlagosan 3509 pont elérésére képes. A többszálas teszt alkalmával már 54255 ponttal zárt a Core i7-11700K, azaz csak alig maradt el riválisától, az ugyanis 54458 pontot ér el átlagban az eddig feltöltött eredmények alapján.

Galéria megnyitása

A Core i7-11700K ugyanúgy 8 maggal és 16 szállal rendelkezik, mint AMD-s társa, a RYZEN 7 5800X. Az új processzor a Core i9-11900K-hoz képest csak órajelek terén különbözik, ugyanis 3,6 GHz-es alap- és 5 GHz-es maximális turbo boost órajelet vethet be, míg zászlóshajóként funkcionáló társánál 3,5 GHz-es magórajel és 5,3 GHz-es maximális turbo boost órajel van érvényben. A TDP keret mindkét modellnél 125 W-os értéket képvisel, csak úgy, ahogy 10. generációs Core sorozatú társaiknál már megszokhattuk.

Galéria megnyitása

Fontos változás viszont, hogy a Rocket Lake-S generáció már új architektúrát vethet be mind a processzormagok, mind pedig az iGPU esetében: előbbieknél a Cypress Cove, míg utóbbiaknál az Xe jut szerephez. Arról egyelőre nincs hír, hogy a Rocket Lake-S generációban megjelenhet-e később 10 maggal és 20 szállal rendelkező változat, ám erre az eddig kiszivárgott információk alapján nincs túl sok esély.

A Rocket Lake-S processzorok várhatóan a CES 2021 alkalmával mutatkoznak be, ténylegesen viszont majd csak március végén találkozhatunk velük az üzletek polcain.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap