A Renesas új USB PD vezérlője 100 wattal is megbirkózik

Az USB Power Delivery szabványt támogató lapka akár 20 ampernyi áramerősség kezelésére is képes 5 voltos feszültség mellett, így rajta kereszül komolyabb fogyasztók is táplálhatóak – csak egy megfelelő USB kábelre van szükség.

A Renesas új USB PD vezérlője 100 wattal is megbirkózik

Az USB Power Delivery szabványt, amelynek segítségével USB 3.x porton keresztül könnyedén leadható akár 100 wattnyi teljesítmény is, 2012 folyamán készítette el az USB 3.0 Promoter Group. Az újítás jóvoltából az előzőleg csak maximum 7,5 wattnyi teljesítmény leadására képes USB 3.0-s portok különböző teljesítményszinteket is ki bírnak majd szolgálni – akár 100 wattnyi teljesítmény leadására is mód nyílik, ha az adott vezérlő támogatja ezt.

Az öt teljesítményszint zökkenőmentes és biztonságos használatáról a rendszerek és az eszközök közötti kommunikáció gondoskodik: az eszköz közli, milyen teljesítményszintet igényel, a rendszer pedig ezt tudomásul véve leadja a kellő teljesítményt. A megnövekedett teljesítmény jóvoltából a különböző mobileszközök akkumulátorait gyorsabban fel lehet majd tölteni, sőt, új alkalmazási területek előtt is megnyílik az út.

A Renesas legújabb vezérlője pont a fentebb említett szabvány minél gyorsabb terjedését segíti. A µPD720250 típusjelzéssel ellátott vezérlőchip tökéletesen kompatibilis az USB Power Delivery szabvánnyal, és az általa megszabott öt teljesítményszinttel, így akár 100 watt teljesítmény leadására is képes. Az új szabvány jóvoltából ezentúl nem csak egy irányban, hanem két irányban is történhet a teljesítmény leadás – az új vezérlő 100 wattos teljesítmény fogadására és leadására képes. Ennek köszönhetően például egy, a szabványt támogató monitor és noteszgép összekapcsolásakor lehetőség van rá, hogy az USB kapcsolaton keresztül történő videofolyam továbbításával egy időben a konnektorról működő monitor töltse az akkumulátorról működő notebookot, így két legyet üthetünk egy csapásra.

A noteszgépekhez és egyéb eszközökhöz tartozó AC adapterek szabványosításával a fejlesztési költségek és a tervezéssel kapcsolatos kihívások is jelentősen lecsökkenthetőek lesznek.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward