A Reddittől merít a Twitter a hozzászólások kezeléséhez

A vállalat célja, hogy bevonzza a beszélgetni vágyókat a fontosabb témák alá.

A Reddittől merít a Twitter a hozzászólások kezeléséhez

A Twitter folyamatosan azon dolgozik, hogy egy barátságosabb, élhetőbb felületté tegye a mikroblogot, és ennek jegyében hamarosan átalakulhat a beszélgetések rendszerezése. A kiszivárgott információk alapján a Reddithez valamelyest hasonló lesz az új felület, csak annál dinamikusabban fog működni, több lehetőséget foglal majd magában.

Számos módosításra készül a Twitter a beszélgetések átrendezése érdekében, és a fejlesztéseknek az a célja, hogy az eddiginél többen kövessék a témákat. Jelenleg a platformon eléggé gyorsan káoszba tud fulladni egy hosszrabra nyúló társalgás, és ilyenkor a felhasználók jellemzően hátra hagyják a témát. A vállat viszont szeretné elérni, hogy ez ne így legyen. Éppen ezért most olyan megoldáson dolgozik, ami rendezheti a sorokat.

Jane Manchun Wong, a híres-hírhedt programozó ezúttal azt fedezte fel a Twitter kódjában, hogy már teszteli a vállalat az újragondolt hozzászólás szekciót. Wong egy rövid animációt is közzétett a saját csatornáján azzal, hogyan néz ki a felület az új funkció bekapcsolása után, működés közben.

Galéria megnyitása

A különböző hozzászólások jól láthatóan lesznek elrendezve, és vonalak fogják pontosan jelölni, hogy melyik komment éppen hova tartozik. A hosszabb szövegeket egyetlen érintéssel meg lehet majd nyitni, és ilyenkor nemcsak, hogy az előtérbe fognak kerülni, hanem a teljes szövegrészlet láthatóvá válik. Könnyen és kényelmesen végig lehet majd így nézni a hozzászólásokat akár nagyobb mennyiségű tartalom esetén is.

A hozzászólásoknál lehetőség lesz a továbbiakban is a kiemelésre, és lehet majd linkelni is ezeket, így tovább oszthatóak mások számára. Ha valaki linkel egy kommentet, akkor utána egyszerűen meg lehet nézni az előzményeket is, csak felfelé kell görgetni. A kiemelt részlet bezárása után jól látható lesz a gyökér struktúrás elrendezés, és így bárki pillanatok alatt bekapcsolódhat a beszélgetésbe.

Az újítás működni fog a mobilalkalmazásokban és a webes felületen egyaránt, Wong mindkettőt próbára tette.

A Twitter megerősítette azt, hogy valóban létező fejlesztésre bukkant rá idő előtt Jane Manchun Wong, és azt is elmondta a vállalat szóvivője, hogy az új beszélgetési területet be fog kerülni a rendszerbe, és mindenki számára elérhető lesz. Ugyanakkor azt is megjegyezte, hogy a kész felület nem pont úgy fog festeni, ahogy azt Wong látta, lesz olyan része is ennek, ami a végleges megoldásba nem kerülhet majd bele.

A vállalat illetékese elmondta, hogy a beszélgetési résszel kapcsolatos módosítások valószínűleg csak 2020-ban fognak elérhetővé válni a nagyközönség számára. Továbbá más újításokkal is készülnek a mikroblog fejlesztői, hogy még jobbá varázsolják a felületet.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap