A Razer kriptovaluta-bányászatra csábítja a márka rajongóit

A vállalat kicsit későn ugrott fel a kriptovaluta-vonatra, hiszen a piac egy ideje már nincs túl jó állapotban.

A Razer kriptovaluta-bányászatra csábítja a márka rajongóit

A Razer vezetésének egy különös ötlete támadt: kitalálták, hogy jó buli lenne kriptovalutát bányásztatni a rajongók üresjáratban ketyegő konfigurációin. Az ötlet a kriptovaluta szegmens aktuális állapotát nézve nem túl kecsegtető, hiszen a legtöbb kriptovaluta értéke alaposan leesett az elmúlt hónapok során, így már nem feltétlenül éri meg bányászni, ha a hardver amortizációját, illetve a villanyszámlával kapcsolatos költségeket is hozzácsapjuk az egyenlethez, ahogy illik.

Az Ethereum a tavaly decemberi 1337 dolláros csúcs után most csak alig 90 dollárt ér, a Bitcoin pedig a 18737 dolláros csúcs után most a 3500 dollár alatti szinten ül. A helyzet a Monero háza táján sem jobb, ott ugyanis a a közel 500 dolláros csúcshoz képest ma a tizedét sem éri ez a kriptovaluta: ára jelenleg 42,94 dollár a CoinMarketCap adatai szerint.

Galéria megnyitása A SoftMiner alkalmazás A SoftMiner névre keresztelt szoftverrel persze nem is saját maguknak bányásznak a rajongók, hanem a Razernek, ugyanis semmiféle konkrét kriptovalutát nem kapnak, csak a Razer által kitalált jutalomrendszer saját „valutáját”, a különböző perifériákra, játékokra, kedvezményekre és ajándékkártyákra beváltható Razer Silvert. A bányászat után járó Razer Silver mennyiséget az határozza meg, hogy az adott konfiguráció hány blokkot bányászott ki egy adott nap során, ez pedig főként attól függ, mennyi ideig futott a bányászprogram és milyen erős GPU-val rendelkezik az adott noteszgép vagy PC. A jelentkezőknek ajánlott legalább GeForce GTX 1050-es vagy Radeon RX 460-as videokártyát használni ahhoz, hogy a napi 500 Razer Silver kredites szintet elérhessék, ehhez persze egész nap bányászni kell, nem csak üresjáratban. Arra nem derült fény, hogy a SoftMiner munkája során pontosan mely kriptovalutákat bányássza.

A Razer Silver alapú jutalomrendszer keretén belül többféle dologra is beválthatjuk a megkeresett krediteket. Egy kisebb játék nagyjából 21 000 Razer Silver kreditbe kerül, vagyis nagyjából 40 napnyi bányászással lehet megszerezni – piaci értéke azonban 10-15 dollár, ha normál kereskedelmi forgalomban csapunk le rá. Amennyiben valami nagyobb vadat szeretnénk lőni, akkor már sokkal nagyobb türelemre lesz szükség, hiszen például a Razer Huntsman Elite prémium billentyűzet már 196 000 Razer Silvert kóstál, vagyis nagyjából 392 napig kéne bányászni a 199 dolláros billentyűzet megszerzéséhez.

Apró bökkenő, hogy a megszerzett Razer Silver kreditek csak 12 hónapig élnek, vagyis nem gyűjthetjük őket a végtelenségig – ez is alaposan beszűkíti a lehetőségeket.

A SoftMiner névre keresztelt bányászprogram egyébként a jelek szerint a Gamma asztali alkalmazás köré épül, ami pont az üresjáratban ketyegő konfigurációkat próbálja munkára fogni, cserébe pedig Steam kreditet, valamint különböző játékokhoz tartozó jutalmakat ad. Ez nagyon hasonlít a Razer új kezdeményezésére, csak annál a gyártó saját termékeit adja cserébe. Hogy sikeres lesz-e a SoftMiner program? A feltételeket és a díjazást látva erre kicsi az esély. Amennyiben viszont sikerül a kezdeményezés mellé állítani a rajongóbázist, az hozhat némi extra bevételt a Razer konyhájára.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap