A Razer felvásárolta a legendás THX-et

Az akvizíció mindkét fél számára előnyös lehet, ugyanis a Razer egy jól csengő márkanévhez, a THX pedig stabil anyagi háttérhez juthat.

A Razer felvásárolta a legendás THX-et

A Razer egy meglehetősen érdekes, de üzleti szempontból nézve kifejezetten kedvező üzletet ütött nyélbe a napokban: a cég felvásárolta a szebb napokat is megélt THX-et, amely a későbbiekben önálló divízióként, önálló vezetéssel működik tovább. A Razer kötelékébe olvasztott vállalat a felvásárlás hatására komoly anyagi hátszelet élvezhet, ami segíthet, hogy a fejlesztések nagyobb lendületet kapjanak, a THX logó pedig ugyanolyan fényesen csillogjon, mint néhány évvel ezelőtt.

A THX egyébként egy audió technológiákkal foglalkozó vállalat, amit 1983-ban maga George Lucas alapított, az elmúlt 33 évben pedig nagyon sokszor találkozhattunk már a cég logójával a különböző házimozi rendszereken, televíziókon, illetve egyéb eszközökön. Az eddigi gyakorlat a felvásárlást követően is folytatódni fog, azaz továbbra is három nagy területre koncentrál majd a THX vezetése. Ez azt jelenti, hogy folytatódik a hitelesítési program, amelynek keretén belül a megfelelő tesztek elvégzése után a különböző eszközök megkaphatják a THX logót. A THX Live! program is tovább düböröghet, így a nagyobb rendezvények lebonyolítását segítő audiovizuális eszközök a későbbiekben is a lehető legjobb felhasználói élményt nyújthatják, ha megszerzik a THX minősítést. A harmadik terület, azaz a THX Inside ezentúl is a különböző eszközökbe szánt technológiákra fókuszálhat, a stabil anyagi háttér miatt pedig a fejlesztések is jelentősen felgyorsulhatnak.

Fontos változás lesz, hogy a THX logó használatát új termékkategóriákra is kiterjesztik, azaz a fejhallgatók, a Bluetooth alapú hangfalak, a set-top-boxok, a videó streameket kezelő rendszerek, valamint a VR és AR headsetek is áteshetnek a logó kiérdemlését megelőző hitelesítési teszteken. A felvásárlás tehát mind a Razer, mind pedig a THX számára előnyös lehet, de hogy pontosan hogyan kívánják egyesíteni erőiket, az egyelőre rejtély, hiszen most még csak a felvásárlás tényéről beszélnek a felek.

Sajnos nem derült ki, hogy a tranzakció keretén belül mekkora összeg cserél gazdát, így az sem tudható, hogy készpénzes felvásárlásról, vagy egyéb megoldásról van-e szó. A felek remélhetőleg a most még homályos részletekről is hamarosan lerántják a leplet – addig úgysincs értelme feleslegesen találgatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward