A Rampage II Extreme hűtése és két újabb lap

A korábbi kémfotóknak köszönhetően néhány nappal ezelőtt már megtekinthettük, hogy milyen felépítéssel és szolgáltatásokkal rendelkezik majd az ASUS legújabb, X58-as ROG (Republic of Gamers, azaz Játékosok Köztársasága) alaplapja, ám az akkori képeken még csak egyszerű alumínium hűtőbordák voltak elhelyezve a terméken, a végleges hűtést nem mutatták meg. Most végre lehull a lepel az alaplap hűtéséről is, elöljáróban csak annyit: igazán extrém lesz. Ezen kívül két másik alaplapot is sikerült lencsevégre kapni, de ezekről majd egy picit később teszünk említést.

A Rampage II Extreme hűtése és két újabb lap

A korábbi kémfotóknak köszönhetően néhány nappal ezelőtt már megtekinthettük, hogy milyen felépítéssel és szolgáltatásokkal rendelkezik majd az ASUS legújabb, X58-as ROG (Republic of Gamers, azaz Játékosok Köztársasága) alaplapja, ám az akkori képeken még csak egyszerű alumínium hűtőbordák voltak elhelyezve a terméken, a végleges hűtést nem mutatták meg. Most végre lehull a lepel az alaplap hűtéséről is, elöljáróban csak annyit: igazán extrém lesz. Ezen kívül két másik alaplapot is sikerült lencsevégre kapni, de ezekről majd egy picit később.

Az ASUS Rampage II Extreme-mel kapcsolatos korábbi hírünkben néhány adatot is találnak az érdeklődők az alaplap specifikációival kapcsolatban. Az újdonság végleges hűtési megoldása jelentős részt foglal el az alaplapon és rendkívül komoly megjelenést kölcsönöz a terméknek, emellett minden bizonnyal nagyon hatékony is lesz. Ezen a modellen ugyan nincs jelen vízhűtő blokk az északi hídon, mint a Gigabyte X58 Extreme különlegességénél, de talán erre nem is lesz szükség. A játékosok és fanatikus tuingmesterek számára készített alaplap várhatóan a következő hetek folyamán kerül a boltok polcaira, de az ajánlott végfelhasználói árra sajnos még mindig várni kell.

Az ASUS az említett lapon kívül még két darab P6T Deluxe újdonsággal is készen áll az X58-as lapkakészlet startjára, ám a gyártó háromféle X58-as termékkel még nem elégszik meg. A vállalatnál gondoltak a munkaállomás alaplapot kereső felhasználókra is, így megalkották a P6T6 WS Revolution és a P6T WS Pro típusjelzéssel ellátott modelleket. Mindkét újdonság Corei 7 LGA 1366-os processzortámogatással, hat darab DDR3-as memória foglalattal, valamint 16+2 fázisú tápellátással érkezik, de a termékekről a SAS (Serial Attached SCSI) portok sem hiányoznak.

A P6T WS Pro esetében két darab PCI Express 2.0 x16-os és két darab PCI-X slot áll rendelkezésünkre, míg a P6T6 WS Revolution esetében már nem kevesebb, mint hat darab PCI Express slot került elhelyezésre, amelyek segítségével az újdonság a hírek szerint teljes SLI és CrossfireX támogatással egyaránt bír. Utóbbi alaplapon a PCIE x16-os méretű foglalatokon kívül egyéb bővítőhely nem is található (PCI, PCIE x1).

A nem mindennapi alaplapok szintén az elkövetkező hetek folyamán kerülnek kereskedelmi forgalomba, az árakról ebben az esetben sem közölt részleteke a gyártó.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward