Shop menü

A NAP 24 ÓRÁJÁBAN SZÜNET NÉLKÜL JÁTSZHATJA KEDVENCEID AZ ÚJ HORDOZHATÓ SONOS HANGSZÓRÓ

A Move 2 jobb hangzással is szolgálni fog amellett, hogy az eddiginél hosszabb üzemidővel fog szolgálni.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A nap 24 órájában szünet nélkül játszhatja kedvenceid az új hordozható Sonos hangszóró

A Sonos már korábban bejelentette, hogy friss hordozható hangszóróval készül, és most befutott a Move széria második tagja. A cégnek egyre több ilyen eszköze van már, a Move mellett a Roam is arra lett tervezve, hogy az ember bárhova magával tudja vinni. Az új Move 2 alkalmas lesz arra, hogy egy kerti partit alaposan feldobjon.

Az újdonság a formaterven nem változtat, ugyanúgy néz ki első blikkre az új Move, mint a felmentője, ami egyébként meglehetősen régi volt már, szóval érett a generációváltás. A Sonos még 2019-ben jelentette be a Move modellt, az is éppen szeptemberben jelent meg. Szóval négy évvel az elődöt követően jött meg a friss készülék, de ez egy hangszórónál azért nem olyan vészes, végtére is ez nem fog belassulni, és az új zenéket is ugyanúgy tudja játszani, mint a régieket. A Move 2 nem is lett egy különösebben nagy előrelépés.

A sztereó hangzásról és a hosszabb üzemidőről szól a második generáció hordozható hangszóró.

A Move eredetileg mono módban szólt, ami nem meglepő a felépítését tekintve, azonban a Move 2 esetében már más a helyzet. Itt egy sztereó felépítéssel próbálkozik a cég, de azért az valószínű, hogy nem lesz olyan jó a tere, mint a ténylegesen két hangszóróból összeálló sztereó rendszereknek. Itt mindössze annyi a trükk, hogy kettő magas hangsugárzót rejt a burkolat a nagyobb teljesítményű mély-közép hangszóró mellett.

Galéria megnyitása

Az csak a teszteket követően fog kiderülni, hogy mennyire jó a térérzete a Move 2-nek, de legalább valamivel próbálkozni fog, ez is valami. Ha pedig a felhasználó tényleg korrekt sztereó élményt szeretne, azt is meg lehet oldani, mivel lehetővé teszi a termék azt is, hogy kettő darab Move 2 modellt összehangoljon a hallgató. Már ha éppen párban esnek kézre a Sonos új termékei, de egy baráti társaságban nem elképzelhetetlen ez, meg aztán a felhasználó otthonra is vehet kettőt. Hiszen sztereóban tévék mellett lehet használni hangzásjavításra.

Galéria megnyitása

Wi-Fi 6 és Bluetooth 5 támogatással jön a hangszóró, teljesen új hardveres alap dolgozik a színfalak mögött. A Move 2 teteje át lett alakítva, ahol a kezelőszervek is megtalálhatóak, és a Sonos ebben az esetben az Era 100, valamint az Era 300 modellekből merített inspirációt. Hasonló érintésérzékeny kezelési megoldásokkal lehet itt is találkozni. Van egy csuszka a hangerő számára, lehet a lejátszást szüneteltetni, és a léptetésnek is vannak külön gombjai mindkét irányba. Többet viszont ennél nem kell keresni.

Galéria megnyitása

A mikrofon visszajelző LED került még a hangszóró tetejére, hiszen rendelkezik a készülék ilyen egységgel is. A mikrofon révén lehet a termékkel hívásokat bonyolítani, visszajelző fényre pedig leginkább azért van szükség, mert mostanában az adatvédelmi aggályok igencsak megnőttek a mikrofonnal szerelt készülékekkel szemben. A komolyabb megoldásoknál még fizikai kapcsoló is szokott lenni a mikrofonhoz. Még ezt az egységet ki lehet használni hangvezérlésre is, az Alexa támogatás biztosított, és van Truplay technológia, ami a hangzás optimalizálására használja a mikrofont.

Galéria megnyitása

Három színben lehet majd hozzájutni a második generációs Move-hoz, lesz egy fehér, egy fekete és egy zöld opció is a kínálatban. Noha ez arra lett tervezve, hogy az ember magával hordozza, ha szeretné, de lehet majd úgy választani a színét, hogy az a lakás berendezéséhez igazodjon. Az otthon található egyéb hangszórókkal a hangja is szinkronizálható lesz már a Move-nak, ami egy hasznos szoftveres újítás. IP56 minősítéssel rendelkezik a termék, szóval egészen jól bírja majd a port és a nedvességet is, de azért medencébe senki ne vigye magával.

Galéria megnyitása

Valószínűleg mindenki előbb unja majd meg azokat a bulikat, ahol a Sonos Move 2 szolgáltatja az alapot, mint ahogy a termék lemerülne. Az újdonságnak ugyanis az egyik fő fejlesztése az, hogy az elődjénél is tovább fogja bírni, ami egészen pontosan azt jelenti, hogy 24 órán át fogja bírni a Sonos elmondása alapján. Az előd még alig több mint 10 órát bírt, tehát nagyjából kétszer hosszabb ideig lehet majd használni – ezt a fogyasztás csökkentésével érték el elsődlegesen. Egy 44 Wh-s telep található az újdonságban, és az akkuról lehet vésztöltést adni más eszközöknek, akár mobiloknak.

A Sonos Move 2 már van, ahol rendelhető, a szállítása pedig a tervek szerint szeptember 20-án indulhat majd el. A hangszóró ajánlott fogyasztói ára 450 dollárban lett meghatározva.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére