A Microsoft visszahívja egyes Surface Pro táblák tápkábeleit

Hogy pontosan mely tápkábelek lehetnek problémásak? Hírünk egyszerű módszert ad ennek eldöntésére.

A Microsoft visszahívja egyes Surface Pro táblák tápkábeleit

A napokban felröppent hírek alapján várható volt, hogy a Microsoft ma hivatalosan is részletezi, mely tápkábeleket érinthet az új visszahívási akció. A friss kezdeményezést az indokolja, hogy a korábbi tápkábelek esetenként tűzveszélyesek lehetnek, ugyanis ha ugyanazon a ponton sokszor meghajlítják, vagy éppen rendszeresen szorosan összetekerik őket, idővel megtörnek bennük a réz vezetőszálak, csökken a vezető hasznos keresztmetszete, így elkezdhetnek rendellenes mértékben melegedni.

Eddig balesetről vagy tűzesetről nem érkezett hivatalos beszámoló, de a Microsoft illetékesei így is maximálisan komolyan veszik az ügyet, ezért mostantól cserélik a veszélyesnek ítélt kábeleket. A csere könnyedén lebonyolítható: a vásárló új kábelt kap, a régit nem muszáj visszaküldenie – tovább viszont semmiképpen sem használhatja. Az akció keretén belül egy vásárló egy eszközhöz csak egy ingyenes tápkábelt kérhet.

A szóban forgó tápkábel a külső tápadapterhez csatlakozik, és a tápadaptert az elektromos hálózattal köti össze, a tápegység beépített, vékonyabb, sokkal rugalmasabb tápkábele hibátlan. Ebből kifolyólag a felhasználóknak egyszerű dolguk van, hisz a csere csak pár másodpercet vesz igénybe, sőt, akár a visszahívási akción kívül is szerezhetnek maguknak új tápkábelt, hisz széles körben alkalmazott, szabványos megoldásról van szó.

Hogy mely tápkábelek lehetnek érintettek? Az Amerikai Egyesült Államok és Kanada területén minden olyan Surface Pro, Surface Pro 2 és Surface Pro 3 modellre vonatkozik a visszahívási akció, amelyet 2015. március 15-e előtt értékesítettek. Az egyéb piacokon a 2015. július 15-e előtt eladott konfigurációkra kell odafigyelni.

Az európai és az angol szabványú tápkábelek egyaránt érintettek lehetnek, azt pedig egy egyszerű szemrevételezéssel lehet eldönteni, hogy az adott tápkábel veszélyes-e, vagy sem. Amennyiben a tápkábel tápegység felé eső része a bal oldali képen szereplő példányhoz hasonlít, akkor a Microsoft felhívása szerint érdemes azonnal mellőzni a használatát; ha viszont a jobb oldali képen szereplő példányhoz hasonlít, akkor nincs baj.

A fentiek alapján a Surface Pro és Surface Pro 2 modellek esetében minden készülékhez kérhető új tápkábel, a Surface Pro 3 modellek esetében azonban ellenőrizni kell, hogy szükség van-e a cserére – ebben a fenti kép segít. A további ügyintézéshez ide kell ellátogatni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward