A Light in Chorus - egy különleges felfedezőjáték

A játék álomszerű világa kizárólag részecske effektekből épül fel.

A Light in Chorus - egy különleges felfedezőjáték

Eliott Johnson és Matthew Warshaw készülőben lévő játékában, az A Light in Chorusban olyan különleges világba csöppenhetünk, ahol minden pontokból és fényekből épül fel. A darab egyelőre még a fejlesztés korai szakaszában van, de már így is látszik, hogy a különleges technikának és alkotói művészi érzékének köszönhetően gyönyörűen fog kinézni. Eliott Johnson a Eurogamernek adott interjújában a következőket mondta róla:

"Az, hogy a játék teljes világát részecske effektekből építjük fel, hatalmas mennyiségű potenciális játékmechanika alkalmazását teszi lehetővé, melyekkel folyamatosan kísérletezünk. A sok közül az az ötlet a legizgalmasabb számunkra, ami lehetővé teszi, hogy a játékbeli tárgyak többféle állapotban létezhessenek, és az általunk "tárgynak" tekintett dolgok határai határozatlanná és rugalmassá válnak. A játékmenet nagyrészt a pontok átrendezése és más tárgyakká való átalakítása körül bonyolódik (ez amolyan gondolkodós-fejtörős dolog lenne). A narratíva is hasonlóan alakul, nagyon érdekel minket, hogy hogyan tudunk ezekkel az eszközökkel több, egymást átfedő történetet elmesélni, szemben egyetlen nagy történettel, amely fokozatosan bontakozik ki."

Johnson azt is elmondta, hogy képesek leszünk váltani a belső és külső nézet között, miközben a világító részecskék hadát irányítjuk. Az egyik korai prototípusban szerepelt egy evezős csónak, amellyel összeolvadva karakterünk megjegyezte formáját, és amikor át kellett kelnie egy folyón, fel tudta venni azt. Az alkotók még nem biztosak benne, hogy ez a T-1000-es mechanika végül bekerül-e a végleges játékba (jó lenne, mert érdekesnek tűnik).

Johnson elmondta hogy a fejtörők nem lesznek túl nehezek, mert nem akarják elvenni a játékosoktól a felfedezés felhőtlen örömét. "Olyan világot próbálunk építeni, amely érzékenyen tud ránk reagálni és elég nyitott ahhoz, hogy pusztán az érzékelés szintjén élvezetes tudjon lenni, anélkül, hogy bármit meg kelljen fejteni."

Az A Light in Chorust PC-re fejlesztik, de a lehetőségek között szerepel, hogy más platformokon is megjelenjen. Az alkotók szerint erről még korai lenne nyilatkozni.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward