A Kojima Productions a GDC-n, MG5 részletek

Phantom Pain + Ground Zeroes = MG5. Moby Dick, David Bowie, 1984 és Kojima, az őrült svéd.

A Kojima Productions a GDC-n, MG5 részletek

Tegnap már beszámoltunk róla, hogy a Phantom Pain valójában a Metal Gear Solid 5, és bemutattunk két előzetest is. Ma már bővebb információkkal szolgálhatunk, a legendás fejlesztő, Hideo Kojima ugyanis bejelentette, hogy az MGS 5 nemcsak a Phantom Pain, hanem a Ground Zeroes is egyben (a Ground Zeroes a játék prológusa, onnan ugrunk 9 évet a Phantom Painre). A játék teljes, hivatalos és végleges címe Metal Gear Solid 5: The Phantom Pain.

A kedves őrültségeiről híres Kojima most sem okozott csalódást a közönségnek, Joakim Mogrennek álcázva jelent meg a GDC-n tartott előadásán. Mogren, a kitalált svéd fejlesztő a szintén kitalált Moby Dick Studio vezetője, akikről az állították, hogy a Phantom Painen dolgoznak (erről a poénról részletesen itt olvashattok).

Kojima – Joakim Mogren az alábbi interjúban már a GDC-s előadáshoz hasonlóan jelent meg (arra hivatkozott, hogy egy "kis baleset" érte). Ezt az interjút látva páran arra tippeltek, hogy a bebugyolált fejű figura sem valódi, hanem a FOX motorral készült grafika.

Kojima GDC-s előadásán PC-n mutatta be az MG5-öt, melyet Xbox kontrollerrel irányított. A játék PS3-ra és Xbox 360-ra fog megjelenni, ezen az előadáson nem kerültek szóba más (pl. következő generációs) platformok. A GDC-n bemutatott filmes előzetes nem tartalmazott sokkal több anyagot annál, mint amit korábban már bemutattak: Snake (aki inkább Big Bossra hasonlít, de Kojima következetesen Snake-nek hívta) 9 évnyi kóma után felébred a kórházban, ahonnan egy bekötözött ember segítségével el kell menekülnie. A bekötözött figura szinkronhangja (a zenés verzióban ez nem hallatszik) nagyon emlékeztet Kiefer Sutherlandre, első mondata pedig megegyezik a Moby Dickével: "Hívj Ishmaelnek".

Az előző előzetesekhez képest újdonság az a hosszú hajú, sarkantyús lovas, aki segít Snake-nek a kórházból való szökés után, ő valószínűleg Revolver Ocelot. Máshol feltűnik egy gázmaszkos lány is, ő talán Paz lenne a Peace Walkerből?

Lehetséges, hogy a Diamond Dogs név is nyomravezető jel. Kojima korábban már használta a Major Tom kódnevet: a Metal Gear Solid 3-ban ez Zerót takarta. Major Tom a Space Oddity című David Bowie dal egyik szereplője, a dal a hidegháborús űrverseny korszakhoz köthető. A Diamond Dogs egy koncepcióalbum, amely egy futurisztikus disztópiát mutat be, dalai között szerepel egy 1984 című is. Máris lehet agyalni és elméleteket gyártani.

A Kojima Productions előadásának többi része az új FOX motorral foglalkozott, amely az MGS5 alatt fog dübörögni és amely fantasztikus fotorealisztikus modellekkel fog minket elkápráztatni, miközben a lehető leghatékonyabban használja ki a rendelkezésére álló erőforrásokat. Kojima csapata gyakran használ fotó alapú szkennelési technikákat arra, hogy gyorsan és pontosan hozzon létre realisztikus alapanyagot, de maga Kojima volt az, ki rámutatott arra, hogy ez nem elég, ahhoz, hogy a végeredmény tényleg valóságosnak tűnjön művészi munka is szükséges. "Minél jobban fejlődik a technológia, annál jobban meg kell értenünk a minket körülvevő fizikai világot. A minőségi munka elkészítéséhez a művész szeme nélkülözhetetlen. Ha egyszerűen lemásoljuk a valóságot, akkor csak egy tracelt képet kapunk."

Az előadás végén megjelent Tom Sekine, aki a Kojima Productions Los Angeles beindításán munkálkodik, melynek célja, hogy "a világ legjobb fejlesztője legyen". Sekine bejelentette, hogy az új stúdióhoz új munkatársakat keresnek. Kojima ehhez tréfásan hozzátette, hogy a Moby Dick Studios sajnos most nem keres új munkaerőt.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward