Shop menü

A JÓBARÁTOK MAGYAR HANGMÉRNÖKE A VENDÉGÜNK: CSOMÁR ZOLTÁN – GEEKOK PODCAST (S2E29)

Ezen a héten egy vendéggel is készültünk nektek, miközben a friss témák sem maradtak el, szóval érdemes velünk tartanotok újabb podcastunk alkalmával.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Jóbarátok magyar hangmérnöke a vendégünk: Csomár Zoltán – GeekOK Podcast (S2E29)

Egy újabb hét, amikor a GeekOK stúdiójában négy hang csendül fel, mégis rendhagyó adást rögzíthettünk tegnap élőben a Discordon, ugyanis most csapatunk egyik oszlopos tagja helyett egy vendég ült be közénk, ahogy az a cím rögtön el is spoilerezte nektek. Ha szeretnéd élőben hallgatni az adásokat, és még hozzá is szólnál, akkor csatlakozz hozzánk Discordon, ahol mindenkit szeretettel várunk.

Sztárvendég ide vagy oda, hírekkel, geek témákkal indítottuk az adást ezen a héten is. Beszélgettünk arról, hogy a CD Projekt Red háza táján mi folyik. Ugyanis emberek kerülnek utcára az elismert stúdiónál zajló változások, átállások eredményeként. És még mielőtt valaki azt gondolná, hogy a vendégünk csak csendben figyelt ez alatt, szó nincs erről, nagyon is érdekes dolgokat fűzött hozzá a hírhez.

A gaming után más vizekre eveztünk, jöhetett egy kicsi kitechintés, szóba jött a Twitter, vagyis X, és fejtegettük kicsit, hogy vajon mi a célja Elon Musknak. Ha már mikroblog, akkor pedig a Threads kapcsán is beszélgethettünk friss hírekről, mivel nagyon úgy fest, hogy a platform egyelőre „megpihent”. Regisztrált felhasználóból nincs hiány, aktívból viszont annál inkább.

Hogy a változatosságra senki ne panaszkodhasson, a játékok és a közösségi médiát követőn jött egy ki Barbizás a héten, no, meg persze az Oppenheimerről sem feledkeztünk meg. A két megaprodukciót egyszerre indították el a mozikban, itthon is egymásnak feszültek a címek, és számunkra egy kicsit meglepetést okozott, hogy a nézők milyen arányban ültek be egyik-másik alkotásra az első héten. Elég messzire mentek a gondolataink a Barbie kapcsán, felmerült bennünk, hogy milyen lett volna vajon akkor, ha Miskolcon köt ki a páros…

Sztorizgattunk kicsit a film és sorozatnézésről, és rátértünk a sorozatok szinkronjaira Csomár Zolival, aki erről elképesztően sok információval szolgált számunkra. Ha vannak kérdéseid annak kapcsán, hogy miként megy ez a gyakorlatban, akkor az adásunkból szinte biztosan választ kapsz rá anélkül, hogy fel kellene tenned. Végig mentünk azon, hogyan alakul egy szinkron létrehozásának az előkészülete, mi dönti el, hogy ki kapja meg az adott „szerepet”, és így tovább.

Nagyon izgalmas és érdekes dolgokat hallhattunk a szinkronizálás világából, és bízunk abban, hogy a hallgatóink is ugyanezt érzik. Kiderült az is, hogy éppen min dolgozik Zoli. Azért is érdemes meghallgatni az eheti podcast adásunkat, mert akár egy film és sorozat ajánlónak is tökéletesen beillik. Több olyan cím hangzik el, amiket érdemes megnézni, mert kiválóak a maguk nemében.

Még a digitális adóra is sikerült kitérnünk a különböző témák között folyamatosan sodródva, és ezzel kapcsolatosan szívesen olvasnánk a véleményeteket a Discordon, vagy akár csak itt a hozzászólások között. Mit gondoltok arról, hogy ma már gond nélkül el lehet költeni több mint 10 ezer forintot havi szinten csak a különböző előfizetéses szolgáltatásokra? Beszélgettünk arról is egyebek mellett, hogy a fordítások miként alakulnak a szinkronoknál, és kiderült, hogy bizony néhol fel kell vállalni akár egy balszerencsés fordítást is, hogy a folytonosság működni tudjon.

Kulisszatitkok, statisztikák, tartalomfogyasztási tippek-trükkök, volt itt minden a héten.

Ha elmulasztottad volna a korábbi adásokat, akkor a fent begyázott három felület mindegyikén megteheted, hogy visszahallgatod a részeket, illetve a Magazin felületén is megjelent beszámolókat pedig ide klikkelve lehet elérni.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére