Shop menü

A HP TULAJDONÁBA KERÜL A KINGSTON HYPERX GAMING PORTFÓLIÓJÁNAK JELENTŐS RÉSZE

A váratlan akvizíciót már az év második negyedévében nyélbe üthetik.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
A HP tulajdonába kerül a Kingston HyperX Gaming portfóliójának jelentős része

A HP egy meglepő bejelentést tett néhány órája, amelynek lényege: a vállalat felvásárolja a Kingston gamer divíziójának nagy részét, így a HyperX Gaming családba tartozó gamer termékek a HP tulajdonába kerülnek. Fontos kitétel azonban, hogy a gamereket célzó DRAM, a Flash, illetve az SSD termékek továbbra is a Kingston tulajdonában maradnak. Az egyelőre nem világos, hogy a HyperX név helyett milyen nevet használ majd ezekhez a termékekhez a jövőben a Kingston: nincs kizárva, hogy egyszerűen csak Kingston márkanév alatt forgalmazzák majd őket, de az is lehetséges, hogy egy új márkanevet vezetnek be – a későbbiekben erre is fény derülhet.

A felek által aláírt szándéknyilatkozat szerint a HP nem kevesebb, mint 425 millió dollárt fizet a HyperX portfólióért, amelyben számos gamer periféria foglal helyet, úgy mint headsetek, billentyűzetek, egerek, egérpadok, USB-s mikrofonok, valamint játékkonzolokhoz készített kiegészítők is. Mivel a PC piacon húzóágazatként viselkednek a gamereknek szánt termékek, egyáltalán nem meglepő, hogy óriási figyelmet fordítanak e szegmensre az egyes gyártók.

Galéria megnyitása

A HP már jelenleg is rendelkezik gamer divízióra, gondoljunk csak az OMEN-re, amely számos érdekes termékkel ajándékozta már meg a piacot, köztük ütőképes gamer noteszgépekkel is. A HyperX Gaming részleg tehát a HP berkein belül folytatja majd pályafutását, az ezzel kapcsolatos további részletekről később hullhat le a lepel. A várakozások alapján az akvizíció már akár az idei év második negyedévében is megtörténhet, amennyiben az illetékes versenyjogi hatóságok rábólintanak.

A gamereknek szánt termékek szegmense az elemzők szerint igen komoly növekedést produkálhat az elkövetkező évek folyamán. A PC-s  hardver iparág 2023-ra a 70 milliárd dolláros értéket is elérhető, de ezzel egy időben a globális perifériapiac is növekedni fog, így 2024 folyamán már 12,2 milliárd dolláros forgalmat generálhat.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére