A HMD Global és ZEISS partnerkapcsolatát nem befolyásolja a Sony

Az Xperia 1 II ZEISS technológiát felhasználva debütált, de a HMD Global kijelentette, hogy ez nem befolyásolja a kettejük viszonyát.

A HMD Global és ZEISS partnerkapcsolatát nem befolyásolja a Sony

A HMD Global egészen eddig exkluzív partnerkapcsolatot ápolt a ZEISS csoporttal az okostelefonok terén. Ez azonban a napokban megváltozott. A Sony az Xperia 1 II okostelefont ugyanis a ZEISS lencsetechnológiáját felhasználva született meg.

A ZEISS és a Nokia kapcsolata lényegében sokkal régebbi, mint maga a HMD Global, aki most a ZEISS csoporttal dolgozik együtt a Nokia okostelefonok kapcsán. Tudniillik a Nokia mobilok már akkor a ZEISS partnerségében készültek, amikor még okostelefonok sem voltak, a 2000-es évek derekán.

Galéria megnyitása
Nokia N8

Viszont azt is tudni kell, hogy a Sony sem egy friss partner a ZEISS háza táján. Hosszú ideje dolgoznak a cégek együtt, és például a legjobb Sony akciókamerák is a ZEISS megoldásait használják, és nagyon sok optikát kínál a vállalat a Sony fényképezőkhöz is.

A HMD Global termékekért felelős vezetője, Juho Sarvikas Twitteren számolt be arról, hogy nem kell attól tartani, hogy a ZEISS-szel kötött partnerségét bármilyen tekintetben befolyásolná az, hogy már a Sony okostelefonokban is megjelent a vállalat fejlesztése. Egészen pontosan a ZEISS T* (T-Star) bevonattal teljesedett ki az Xperia 1 Mark II lencserendszere. Ez egy olyan bevonat a lencsék felületén, aminek köszönhetően hihetetlenül alacsony lesz a tükröződésük, és ezáltal elkerülhetőek a képi hibák egy része, így például a reflexiókból eredő problémák (flare).

Galéria megnyitása

„A partnerségünk a ZEISS-szel nagyszerű értékeket nyújt a Nokia okostelefonok számára. És remek dolog látni a Sonyt a nagyszerű történetével is képalkotásban, hogy csatlakozott a ZEISS családhoz! Mi pedig továbbra is fejleszteni fogunk exkluzív élményekről gondoskodó Nokia mobilokat a ZEISS hozzájárulásával.” – nyilatkozta Juho Sarvikas az ügy kapcsán.

Galéria megnyitása
Winfried Scherle (ZEISS) és Pekka Rantala, (HMD Global)

A HMD Global egyébként a belátható időn belül végre bemutatja majd a Nokia 9 PureView utódját, ami remélhetőleg már jobb irányba indul majd el, mint ez a zászlóshajó. Sajnos a vállalat mostani csúcsmodellje vakvágányra futott azzal az elképesztően összetett kamerarendszerrel, ami egyébként rekord számú képalkotóból épült fel.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap