Shop menü

A GOOGLE PLAY JÁTÉKOK IMMÁRON PC-N IS KIPRÓBÁLHATÓK

Androidos címeket lehet számítógépen játszani maximális kényelemben, billentyűzettel és egérrel, de egyelőre még nem minden régióban.
Szécsi Dániel
Szécsi Dániel
A Google Play Játékok immáron PC-n is kipróbálhatók

A Google korábban jelentette be, hogy hivatalosan is lehetőséget fog biztosítani arra, hogy az androidos játékokat lehessen használni akár Windowst 10-et futtató személyi számítógépen. Egy szűk közönségnek már egy ideje volt lehetősége arra, hogy kipróbálja a Google Play Játékok előzetes kiadását, most pedig ez szélesebb körben elérhetővé vált.

Jelenleg még béta verzióban fut Windowson a Google Play Játékok, de már jó lehetőségeket nyújt a felhasználók számára, és milliók tehetik próbára. Azt azonban le kell szögezni, hogy most is van regionális korlátozás. Magyarországon például várnia kell a felhasználóknak, mint ahogy a többi európai területen is. Tajvanon, Hongkongban, Dél-Koreában, az Egyesült Államokban, Kanadában, Mexikóban, Brazíliában, Indonéziában, a Fülöp-szigeteken, Malajziában és Szingapúrban vált elérhetővé.

Galéria megnyitása

11 országban tehát már hozzáférhető a Google Play Játékok szolgáltatás, és ahogy halad előre a fejlesztés, újabb régiókat fog elérni. Ameddig béta verzióban fut, addig globálisan valószínűleg nem lesz elérhető, de amint elkészül, jó eséllyel hozzáférhetővé válik Európából is. Asphalt 9, Gardenscapes & Homescapes, 1945 Air Force, Blade Idle, Cookie Run: Kingdom, Evony: The King’s Return; ilyen és ezekhez hasonló címeket lehet számítógépen játszani a szolgáltatás révén.

Jelenleg 85 különböző, jellemzően népszerű játékot lehet kipróbálni a Google Play Játékok keretében. Ezek a mobilok és a PC-k között szinkronizálva lesznek, ha azonos felhasználói fiókkal lép be az ember. Így azonnal lehet folytatni azt játékot PC-n, amit az ember mobilon kezdett el hazafelé utazva a buszon, illetve sehonnan nem fog azért késni a felhasználó, mert a játék marasztalja, mert bármikor ott lehet majd hagyni a számítógépet, és menet közben az okostelefonon ugyanonnan folytatható a játékmenet.

Galéria megnyitása

„Nagy örömünkre szolgál, hogy platformunkat újabb piacokra terjeszthetjük ki, hogy a játékosok élvezhessék kedvenc játékaikat a Google Play-en” – mondta Arjun Dayal, a Google Play Games igazgatója. „Ahogy haladunk a teljes kiadás felé, folyamatosan új funkciókkal bővítjük, és értékeljük a fejlesztők és a játékosok visszajelzéseit.”

A Google Play Játékok nem igényel komoly hardveres hátteret, de van néhány dolog, ami szűk keresztmetszet lehet régebbi gépeknél. Elegendő neki a Windows 10 operációs rendszer alatt egy jól működő SSD meghajtó és egy Intel UHD Graphics 630 grafikus feldolgozó, vagy annál bármi, ami erősebb. A processzorral szemben annyi az elvárása, hogy négy fizikai maggal rendelkezzen, és képes legyen gondoskodni a hardveresen gyorsított virtualizációról, amit be is kell élesíteni a számára. A memóriának legalább 8 GB-nak kell lennie, és ezeken felül 10 GB-nyi tárhelyre van még szükség az SSD-n.

Galéria megnyitása

Fontos, hogy a Google külön úton jár a Microsofttól, ezt a projektet ne tévesszük össze azzal, amin a redmondiak dolgoznak. A Windows 11 operációs rendszeren lehet olyan androidos játékokat futtatni, amiket az Amazon Appstore kínálatából töltenek le a felhasználók. Itt egy külön Windows alrendszer van az Android számára, míg a Google más utat járva hozta létre a Play Játékok Windowst támogató környezetét, csak a gamerek igényeit szem elé helyezve.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére