A Google Pixel kamera fejlesztője az Adobe-hoz igazolt

Marc Levoy nagyon sokat tett le az asztalra, és most az Adobe-nál egy kamera appon dolgozik.

A Google Pixel kamera fejlesztője az Adobe-hoz igazolt

Az elmúlt években a Google több érdekes és izgalmas megoldással előállt az okostelefonok kameráját érintően. A Levoy vezetése alatt a Google Pixel kamerát fejlesztő csapat elképesztően élethű módon kivitelezte egyetlen kamerával a portrémódot, megalkotta a Night Sight módot az éjszakai fotózáshoz, és kidolgozta a HDR+-t és a Live HDR+-t is, ami irányt mutatott a mai HDR algoritmusoknak.

Marc Levoy sokat tett azért, hogy a Google Pixel okostelefonok a lehető legkevesebb kamerával tudják kihozni a lehető legtöbbet a mobilokból fotózás terén. A célja a kamerás fejlesztéseknek szinte minden esetben az volt, szoftveres megoldások révén gyarapítsa a mobilokban rejlő fényképezési képességet. És most hasonló dolgot készíthet az Adobe-nál valóban széles közönség számára.

Galéria megnyitása

Arról szólnak a hírek, hogy egy „univerzális kamera applikációt” készít az Adobe szakembereivel Levoy. Ami a neve alapján egy olyan kamera lehet majd, ami nemcsak egy termékcsaládra, például a Pixelekre fog koncentrálni, hanem minden gépezetre, vagy legalábbis nagyon széles modellkínálatra.

Állítólag a szakember együtt dolgozik az új alkalmazásnak a megalkotásán az Adobe több kisebb fejlesztői csapatával, hogy megfelelő végeredményt tudjon elérni. Levoy a Photoshop Camera, az Adobe Research és a Sensei AI csapatokkal összefogva tervezi megalkotni azt az univerzális kamera appot, ami rengeteg eszközön lenne használatba vehető. Érdekesség, hogy Marc Levoy olyan magas pozícióba került azonnal, hogy az Adobe technológiai vezetőjének, Abhay Parasnisnak fog jelenteni.

Levoy nem most, hanem még márciusban hagyta ott a Google-t. A szakember hat évet töltött el teljes állásban a keresőóriásnál, és az előtt, hogy a kamerákat fejlesztette a Google-nek, egy kisebb divíziónak tevékenykedett, ami az 1500 dolláros Google Glass Explorer Editionhöz kapcsolódott. És még korábban pedig, 2002-ben ő indította azt a Google által finanszírozott fejlesztést, amiből végül megszületett a Google Térkép égisze alatt az Utcakép szolgáltatás. A munka mellett Levoy lassan három évtizede tanít a Stanfordon, részt vesz különböző kutatásokban, és a Lytrónak is besegített.

Galéria megnyitása

Azt egyelőre tehát nem lehet tudni, hogy pontosan mivel fog előrukkolni az Adobe kötelékében Marc Levoy. Annyi biztos, hogy maradni fog a kamerás vonalon, szóval nem új területen próbálja ki magát. Az Adobe már számos alkalmazással előrukkolt mostanra az iOS-re és az Androidra is, de borítékolható, hogy amin most Levoy bevonásával dolgozik, az egy jelentősebb fejlesztésnek ígérkezik.

Tekintve azt a tudást és tapasztalatot, amivel az Adobe és Marc Levoy rendelkezik, mindenképpen izgalmas végeredménnyel járhat, akármilyen projektbe is fogtak. Kíváncsian várjuk, hogy mikor lesz ennek a fejlesztésnek kézzelfogható eredménye, de erről sem esett szó mostanáig.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap