A Google alaposan visszavágja a notebook- és tábla-fejlesztő részlegét

A vállalat nem harcol tovább a Windows alapú eszközök ellen felsőkategóriában.

A Google alaposan visszavágja a notebook- és tábla-fejlesztő részlegét

A Google vezetése úgy döntött, hogy nincs értelme küzdeni a felsőkategóriás Windows alapú megoldások ellen, hiszen a vásárlók ezeket nem igazán akarják Chrome OS alapú megoldásokra cserélni. Ez akkor vált világossá, mikor a Pixelbook és a Pixel Slate sorozatok forgalomba kerültek: előbbiben jó felszereltséggel rendelkező Chromebookok, utóbbiban pedig konvertibilis táblák foglalnak helyet, amelyek szintén a Chrome OS-t használják. Ezek a termékek minőségi hardverrel, illetve jóval igényesebb anyagfelhasználással készültek, mint belépőszintű társaik, ám a jelek szerint nem érték el azt a célt, amire a Google-nél vágytak, a ChromeOS-t nem prémium eszközökön keresik a vásárlók.

Galéria megnyitása Már csak a profitot hozó hardverekre koncentrál a Google A Business Insider beszámolója szerint éppen ezért úgy döntött a cég vezetése, hogy feladja a Windows alapú konfigurációk elleni „harcot” a notebookok és a táblák piacán. Ez azt jelenti, hogy a későbbiekben már nem készülnek Pixebook és Pixel Slate sorozatú „high end” konfigurációk, helyettük inkább a belépőszintű Chromebookokra, Chromeboxokra, illetve Chromebase-ekre koncentrál a vállalat, hiszen ebben a szegmensben bőven van keresnivalójuk az említett termékeknek. Az átalakítás a jelek szerint elbocsátásokkal jár, hiszen a feleslegessé váló munkahelyek megszűnnek, valamint a korábbi útiterveket is átalakítják egy picit, hogy azok igazodjanak az új irányhoz.

A vállalat innentől kezdve azokra a hardverekre koncentrál, amelyek profitot hoznak – ezek közé tartozik például a ChromeCast, a Google Home IoT termékcsalád, valamint a Nest termékcsalád is. A Chrome OS alapú konfigurációkat innentől kezdve nagyrészt az OEM partnerekre bízza majd a cég.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap