A DayZ 2014-es részletes frissítési tervei

1,7 millió eladott példány, stúdió bővítések, újdonságok, Dean Hall részletes beszámolója a teljes 2014-es terveikről.

A DayZ 2014-es részletes frissítési tervei

A DayZ alkotója, Dean Hall az EGX Rezzeden tartott bemutatóján elmondta, hogy a játék eredeti Arma 2-es modjával 2 millióan játszanak, míg a különálló változat, amely jelenleg korai alfában van, eddig 1,7 millió példányban kelt el. Hall azt is közölte, hogy a Bohemia Interactive új stúdióval bővült: a Bohemia Interactive Slovakia néven futó új társaság 25 fővel bővíti ki a DayZ csapatát. Az új tagok a Cauldron Studios munkatársai közül kerültek ki, és a Cauldron stúdióját és technológiáit fogják használni, melyek egy részét a Bohemia megvásárolta.

A prezentáció többi részében Hall részletesen bemutatta a játékkal kapcsolatos 2014-es terveiket. A következő frissítés várhatóan április végén fog érkezni. A játékosok az újdonságok között találkozhatnak többek között a számszeríjjal ill. a dobálható tárgyakkal, és a főzéshez, sütéshez használható tűzhelyekkel. A frissítés szerver oldalon lehetővé fogja tenni, hogy a jövőben sokkal gyorsabban megtörténhessenek a frissítések és a szerverek gyorsabban kommunikálhassanak a játékosok gépeivel. A szerver adminok számára külön opciók lesznek, hogy felgyorsíthassák a játékon belül az időt (maximum a valós idő 64-szeresére).

A további frissítések között szerepelnek új fegyverek, a "ragdoll" fizika bevezetése és az MI útkeresésének javítása. A fizikának szerepe lesz benne, ha karakterünk elesik, vagy eszméletlen ill. halott embereket vonszol maga után. Már dolgoznak a 64-bites frissítésen is, amely lehetővé teszi majd, hogy a játék szervere több memóriát használjon, ill. segít az új fizika és az új zombi MI integrálásában, valamint a járművek fizikájára is hatással lesz. Készülnek azoknak az állatoknak a prototípusai is, amelyekre vadászhatunk, ezekből összesen hat típus lesz. Az időjárás effektek is szépülnek, lesz hó és köd is, a tárgyak között pedig megjelennek majd újfajta tárolók (hűtők, konyhaszekrények).

2014 harmadik negyedévében számíthatunk az AK47-esek és több új állat érkezésére, ez utóbbiak között lesznek ellenségesek, semlegesek és olyanok is (lovak, kutyák), akik útitársként mellénk szegődhetnek. Javítani fognak a zombik viselkedésén és aggro rendszerén is. A fizika alapú barikádok rendszerén is csiszolnak, de az újdonságok listáján szerepelnek az olyan kisebb járművek is, mint a biciklik, motorok, quadok és kisebb autók. A járműveket át is alakíthatjuk majd és rakhatunk rájuk fegyvereket is.

Hall elmondta, hogy reméli, hogy végre sikerül hozzáadni a játékhoz a modok támogatását, a Steam Workshopos integrációt és a trófeákat. Már dolgoznak a növénytermesztés rendszerén, bár ez lehetséges, hogy csak később fog bekerülni a játékba.

A 2014 negyedik negyedévére és az utána következő időszakra vonatkozó tervek között szerepelnek a nagyobb kocsik, teherautók, repülőgépek, helikopterek és hajók. A komolyabb járművek az endgame során lesznek elérhetőek, összeszerelésükhöz több játékos együttműködésére lesz szükség.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward