A BlackBerry mobiloknak nem kell az 5G

A TCL egyik kiemelt szakembere beszélt arról, hogy véleménye szerint az üzleti mobilokban semmilyen előnnyel nem járna az 5G.

A BlackBerry mobiloknak nem kell az 5G

A legtöbb nagy gyártó igyekszik biztosítani 5G támogatással szolgáló felsőkategóriás okostelefont, de a jelek szerint nem mindenkit foglalkoztat ez a felkapott téma. A TCL globális marketingfelelőse arról beszélt a napokban, hogy nem minden készüléknél van jelentősége az új generációs hálózatok támogatásának, és a BlackBerry például ilyen.

Mint az ismeretes, a BlackBerry okostelefonokat már a kínai TCL készíti, ahogy az Alcatel modelleket is, így ott dől el az is, hogy milyen BlackBerry készülékek kerülhetnek a boltokba. És a mostani információk szerint, ha lesz is csúcskategóriás hardverrel szerelt BlackBerry az elkövetkezendőkben, az 5G támogatásra akkor sem kell számítani. A CCS Insight Predictions esemény keretében nyilatkozott erről Stefan Streit, aki a markatingért felelős vezető szerepet tölti be a TCL-nél. Streit úgy véli, hogy a BlackBerry mobilokban egész egyszerűen semmi nem indokolja az 5G bevezetését, ettől is csak drágább lenne a készülék.

„Ez nem szórakoztató eszköz, és már most is nagyon gyorsan megkaphatod az e-mailjeidet. Nagyon szórakoztató lehet az 5G ott, ahol alkalmazzák – talán egy 8K-os televízióban vagy hűtőben ...  csak nem egy BlackBerry-ben.” – hangsúlyozta Stefan Streit, a TCL nemzetközi marketing felelőse.

Galéria megnyitása
Stefan Streit

Arra nem tért ki a szakember, hogy milyen mobilok érkezhetnek a BlackBerry égisze alatt az elkövetkezendőkben. Az utóbbi időben főleg középkategóriás hardvereket felvonultató megoldásokat láttunk a BlackBerrytől, és valószínűleg ez a tendencia folytatódik majd a továbbiakban is.

Arról egyébként szó nincs, hogy a TCL vállalati szinten utasítaná el az 5G-t, sőt mi több, sok olyan fejlesztése van, ami az 5G elterjedését segítené. Az MWC keretében hálózati eszközt és működő mobiltelefont is villantott 5G támogatással. Az Alcatel 7 elvileg már 5G-vel is a boltokba kerülne, de ennek az érkezéséről egy ideje már semmilyen információt nem lehet hallani. És mivel a TCL mostanra a saját neve alatt is készített mobilt, amire korábban nem volt példa, talán a jövőben már ilyen okostelefon is érkezhet majd 5G-vel megfűszerezve. Stefan Streit szavai alapján 2020 közepén jöhet olyan eszköze a cégnek, ami 600 dollár alatt nyújthat 5G szupportot.

Galéria megnyitása
Alcatel 7 5G támogatással

Elképzelhető, hogy amikor már a középkategóriás rendszerchipek is rendelkezni fognak 5G modemmel, méghozzá úgy, hogy ennek az egységnek nem lesz komolyabb felára, akkor már a BlackBerry berkeibe is eljuthat majd ez a képesség. Addig viszont a jelek szerint nem érdemes 5G-s üzleti mobilokra számítani a TCL-től.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap