8 GB-nyi DDR2 SoDIMM memória a Buffalotól

A memória piacon kezd felpezsdülni az élet: nemrégiben a Corsair mutatott be néhány új memóriacsomagot a hamarosan debütáló Lynnfield processzorokhoz, majd nem sokkal később egy tesztet is megjelentettek, amelyben a 4 GB-nyi és 8 GB-nyi rendszermemória közötti különbségeket vizsgálták. Akit az akkori tesztek meggyőztek, mostantól nem csak asztali gépbe, hanem akár notebookba is vásárolhat kétcsatornás, 8 GB-os memóriacsomagot, igaz ezek a modulok nem DDR3-as, hanem "csak " DDR2-es modulokat tartalmaznak. A friss hírek szerint egyébként hamarosan egy árszintre kerülhetnek a DDR2-es és DDR3-as memóriachipek, amelyek a memóriamodulok gyártásánál alap pilléreknek tekinthetőek.

8 GB-nyi DDR2 SoDIMM memória a Buffalotól

A memória piacon kezd felpezsdülni az élet: nemrégiben a Corsair mutatott be néhány új memóriacsomagot a hamarosan debütáló Lynnfield processzorokhoz, majd nem sokkal később egy tesztet is megjelentettek, amelyben a 4 GB-nyi és 8 GB-nyi rendszermemória közötti különbségeket vizsgálták. Akit az akkori tesztek meggyőztek, mostantól nem csak asztali gépbe, hanem akár notebookba is vásárolhat kétcsatornás, 8 GB-os memóriacsomagot, igaz ezek a modulok nem DDR3-as, hanem "csak " DDR2-es modulokat tartalmaznak. A friss hírek szerint egyébként hamarosan egy árszintre kerülhetnek az 1 Gb-es DDR2-es és DDR3-as memóriachipek, amelyek a memóriamodulok gyártásánál alap pilléreknek tekinthetőek.

Az új memóriacsomag a Buffalo nevéhez fűződik, a gyártó D2/N800-4GX2-es termékkóddal dobja piacra a friss terméket. A 8 GB-os, kétcsatornás DDR2-es memóriatámogatással ellátott rendszerekhez készített csomagban két darab 4 GB-os So-DIMM memória lapul. Az egységek 800 MHz-es órajelen üzemelnek, amelyhez CL5-ös időzítés társul.

A nem mindennapi terméket a gyártó elsőként Japánban kívánja piacra dobni, ahol 750 dollárnak megfelelő összegért lehet majd rövidesen hozzájutni a termékekhez. Az ár nem tekinthető alacsonynak, de azért a 8 GB-nyi rendszermemória sem szokványos, főleg egy notebookban, leszámítva persze a mobil munkaállomásokat.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward