7344 MHz-en a Core i7-8700K – Új Superpi 32M világrekord

Egy német tuningmester nyugdíjba küldte a korábbi SuperPi 32M rekordot.

7344 MHz-en a Core i7-8700K – Új Superpi 32M világrekord

Érdekes tuningra került sor a napokban, amelynek során egy Core i7-8700K processzort próbáltak csúcsra járatni, hogy sikerüljön nyugdíjba küldeni a korábbi SuperPi 32M rekordot. A kísérletet egy német tuningos, Dancop végezte, aki egy ASUS Maximus X APEX alaplapot használt. Először Maximus IX APEX nevet adott meg a tuningeredmény leírásánál, így sokan azt gondolták, sikerült működésre bírnia egy Z270-es lapkakészlettel szerelt alaplapban a második leggyorsabb LGA-1151-es asztali Intel processzort, ám erről szó sincs, csak egyszerű elírás volt az egész. Az ide vonatkozó HWBot oldalon már MAXIMUS X Apex szerepel, ugyanakkora CPU-Z screenshotok Maximus IX Apex-ről tesznek említést, szóval elég nagy a kavarodás ezen a téren. Utóbbi esetben módosított BIOS is szerepet játszhatott a tesztben, hiszen a Coffee Lake sorozat alapból nem működik a 200-as sorozatú Intel lapkakészletekkel.

Galéria megnyitása

Az említett alaplapba a Core i7-8700K processzor mellett két darab 8 GB-os DDR4-4000 MHz-es G.Skill memória is került, amelyek a teszt alkalmával 4156 MHz-es effektív órajelen ketyegtek, méghozzá CL12-12-12-28 1T időzítés mellett, ami már önmagában is igen szép eredmény. A tuning során processzor fronton egészen 7344 MHz-es órajelig sikerült eljutni, amihez 1,984 Voltos üzemi feszültségre volt szükség. Sajnos a stabilitás érdekében a hatból csak három processzormag volt aktív, a 12 szálból pedig csak hármat használhatott a rendszer, ugyanis a HT támogatás is ki lett kapcsolva. A kép alapján a rendszeren Windows XP futott, ami ilyen esetekben segíthet a jobb eredmény elérésében.

Galéria megnyitása

A stabil tesztrendszer egészen figyelemre méltó, 4 perc 7,609 másodperces eredményt ért el a SuperPi 32M tesztben, ami új világrekord is egyben. A tuning alatt a VRM és a CPU egyaránt folyékony nitrogén alapú hűtést kapott. Az eredmény részletei itt olvashatóak.

Neked ajánljuk

Kiemelt
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward