6 és 8 GB-os kivitelben érkeznek Radeon RX 5600-as sorozatú videokártyák?

Egy ECC bejegyzésnek köszönhetően néhány extra információ látott napvilágot, de még így is nagyon sok kérdőjel maradt.

6 és 8 GB-os kivitelben érkeznek Radeon RX 5600-as sorozatú videokártyák?

Az AMD videokártya sorozata ebben a hónapban újabb tagokkal bővülhet. A Radeon RX 5500 XT várhatóan még ma bemutatkozhat, de rajta kívül a Radeon RX 5600-as sorozat tagjai is előkerülhetnek a kalapból, igaz, kereskedelmi forgalomban majd csak a következő év elején jelenhetnek meg.

A rajt közeledtére utal az a tény, hogy az ECC (Eurasian Economic Commission) adatbázisában feltűnt néhány bejegyzés a Radeon RX 5600-as sorozat tagjaival kapcsolatban, amelyek az ASUS modelljeiről rántják le a leplet. Ezek alapján egy 6 GB-os Radeon RX 5600-as, valamint egy 8 GB-os Radeon RX 5600 XT modell érkezésére számíthatunk. A bejegyzés szerint RoG Strix, TuGF Gaming, illetve Dual sorozatú videokártyák egyaránt megjelenhetnek az említett gyártó kínálatában.

Galéria megnyitása A Navi 10 GPU Az újdonságok várható paramétereivel kapcsolatban egyelőre nem sok információ szivárgott ki, így jelenleg még csak feltevésekre támaszkodhatunk. A Radeon RX 5600-as sorozat vélhetően azokat a NAVI 10-es sorozatú grafikus processzorokat kaphatja meg, amelyek nem rendelkeznek annyi hibátlan CU tömbbel ahhoz, hogy a Radeon RX 5700-as sorozaton helyet kapjanak. Ezeken a modelleken várhatóan 28, illetve 32 aktív CU tömb lehet, amelyek sorrendben 1792 és 2048 stream egységet biztosítanak a rendszer számára.

A költséghatékonyság érdekében a GDDR6-os memóriachipekből itt már 14 GHz-es helyett akár 12 GHz-es példányokat is használhat a gyártó, a 6 GB-os Radeon RX 5600 pedig 256-bites helyett már csak 192-bites memória-adatsínt kaphat.

Árazással kapcsolatban egyelőre nincs információ, annyi viszont sejthető, hogy ezek a videokártyák a GeForce GTX 1660 Super és a GeForce GTX 1660 Ti ellen szállhatnak harcba, így ennek megfelelően árazhatja be őket a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap