5G, kiterjesztett valóság és MI – Ez a HTC jövőképe

5G, kiterjesztett valóság és MI – Ez a HTC jövőképe

A HTC az elmúlt években folyamatosan csak zsugorodott a bevételeit tekintve, és bár idén már túl van néhány jobb hónapon, összességében megelőlegezhető, hogy a 2019-es forgalma is szerényebb lesz az előző évinél. A vállalat valószínűleg éppen ezért belső átszervezések mellett döntött, melynek keretében egy teljesen új elnök-vezérigazgatót nevezett ki.

A tajvani alakulatnál mostantól Yves Maitre fogja betölteni az elnök-vezérigazgató szerepkört, és Cher Wang pedig visszaült az elnöki székbe. Wang célja, hogy a HTC folyamatosan növekedő portfóliójával és a Vive Reality víziójával egyaránt összhangban lévő, jövőbeli fejlesztésekre helyezze a hangsúlyt a továbbiakban. A Vive ágazatban nagy potenciált lát a HTC, éppen ezért bizakodó lehet a vállalat Cher Wang elképzeléseit illetően.

Galéria megnyitása
Cher Wang és Yves Maitre

És Yves Maitre kinevezése is annak köszönhető, hogy olyan nézeteket vall, ami azonosul a vállalat korábban felvázolt jövőképével. Maitre feladata az lesz, hogy olyan 5G, virtuális és kiterjesztett valóság, valamint mesterséges intelligencia fejlesztésekkel álljon elő, amiknek köszönhetően ezek a technológiák elérhetőek lesznek a hétköznapi felhasználók számára. Egy olyan szakemberről van szó, aki már régóta dolgozik a HTC-vel (korábban pedig az Orange berkeiben bizonyított), és egyebek mellett az Android térnyerése során hozzájárult a 2010-es években ahhoz, hogy a vállalat sikereket érjen el az okostelefonjaival. Persze az elmúlt években a HTC mobiljai folyamatosan a háttérbe szorultak, de éppen ezért most más utakat keres a vállalat.

„Nagy örömmel tölt el, hogy Yves kezébe kerül a gyeplő, hiszen oly rég óta áll kapcsolatban a vállalatunkkal, és ő is ugyanúgy az innováció megszállottja, akár csak mi. Teljesen biztos vagyok benne, hogy Yves az a vezető, aki képes lesz a HTC-ben rejlő összes potenciál kiaknázásra.” – mondta el Cher Wang. „Óriási energiát ad nekem, hogy a HTC munkatársaival, ügyfeleivel és befektetőivel karöltve hozzájárulhatok a vállalat jövőbeli növekedéséhez, mind az 5G, mind az XR technológiák terén. Első dolgunk volt annak a célnak a kitűzése, hogy folytassuk a megkezdett átalakulást, amely a világ legjobb fogyasztói hardver gyártójává tehet bennünket úgy, hogy komplex szolgáltatásokat építünk ezek köré, így téve használatukat egyszerűvé és kényelmessé.” – nyilatkozta a kinevezését követően Yves Maitre.

Galéria megnyitása

Már korábban is lehetett olyan híreket hallani, hogy a HTC a jövőben igazán nagy hangsúlyt fog fektetni a virtuális és a kiterjesztett valóságra a Vive égisze alatt, és ehhez jön még majd az, hogy az 5G-ben rejlő felhasználási lehetőségeket is intenzívebben kezdi kutatni, és a mesterséges intelligencia (gépi tanulás) is minden korábbinál nagyobb hangsúlyt fog kapni. Már ezeknek a törekvéseknek az eredménye a korábban bemutatott HTC 5G HUB, valamint a Vive Cosmos is. És a cég hivatalos közleménye még a blokklánc (Blockchain) technológiák fontosságát is említi; ide pedig a HTC Exodus 1 köthető a tavalyi év végéről, és így szinte biztosra eóvehető, hogy lesz még ilyen megoldás a HTC-től a továbbiakban is.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap