5G hálózati fejlesztésekről számolt be a Samsung, és a 6G is szóba került

A Samsung nagyon szeretne igazán komoly piaci szereplővé válni a mobil hálózati eszközök terén, és ezért mindent meg is tesz.

5G hálózati fejlesztésekről számolt be a Samsung, és a 6G is szóba került

Az 5G a mobilhálózati piacot fenekestől forgatja fel, ez nem kérdéses, és a Huawei valószínűleg ennek köszönheti majd a vesztét. A Samsung számára viszont ez a lehető legjobb alkalom arra, hogy előnyt szerezzen magának.

A vállalat ezúttal olyan 5G fejlesztésekkel rukkolt elő, amik a szolgáltatók számára lehetnek majd érdekesek, de próbálja azt kihasználni, hogy mindkét térfélen aktív szereplőként van jelen. Mivel a fogyasztói eszközökbe szánt 5G-s megoldásokat is fejleszti, és a mobil hálózati eszközök terén is tevékenykedik, ezért folyamatosan a saját ökoszisztémájának használatával állít fel rekordokat, hogy felhívja a figyelmet a fejlesztéseire. Nemrégiben az első európai beszállítói szerződését is sikerült kalap alá hoznia, szóval a taktika a jelek szerint működik.

Galéria megnyitása

Bemutatta a Samsung a harmadik generációs mmWave RFIC egységét, ami támogatja a 28 és a 39 GHz-es tartományokat is, és be lesz integrálva a Samsung 5G Compact Macro egységekbe a tervek szerint. Ennek köszönhetően az antennák akár 50 százalékkal kisebbek lehetnek, és jobban ki lehet majd használni a rendelkezésre álló helyet. A fejlett technológiákkal nemcsak méter- és súly-, de fogyasztáscsökkenés is elérhető. Ráadásul kétszer nagyobb erővel képes kifelé sugározni.

Új 5G modem rendszerchip is leleplezésre került, aminek köszönhetően a jövőben érkező Samsung alapsávi egységek kétszer nagyobb kapacitással rendelkezhetnek majd, miközben a berendezéseknek a fogyasztása a felére fog csökkenni. Támogatja majd ez a lapka a Sub-6 és mmWave tartományokat is, és lehet majd használni az 5G Compact Macro rádióval, továbbá támogatja a nyalábformálást (beamforming).

A Samsung előrukkolt egy DFE-RFIC integrált chippel is, ami értelemszerűen az RFIC és a DFE megoldásokat kombinálja, és teszi ezt, ha kell a Sub-6, ha kell a mmWave tartományban. Ez is kapcsolódik majd az 5G Compact Macro fejlesztéshez, és a korábbi egységekhez képest kétszer nagyobb frekvencia sávszélességet tud majd elérni kisebb méretben az integráltság révén.

Galéria megnyitása

A Samsung egy új antennadizájnt is alkotott, ami segíteni fog a szolgáltatók számára több olyan kihívást is leküzdeni, ami az 5G-re való átállással jár együtt. A One Antenna Radio integrált antennákkal rendelkezik és minden más szükséges komponenst is magában foglal, ezáltal az operátorok egyszerűen és gyorsan telepíthetnek 5G hálózatot. Egyetlen csomag magában foglal itt egy 3,5 GHz-es MIMO rádiót alacsony- és középfrekvenciás passzív antennákkal.

Galéria megnyitása

Egy mindent magában foglaló készülékként beszél a Samsung a One Antenna Radióról, ami nagyon sok szolgáltató számára biztosíthatna jelenleg globálisan remek megoldást. Ugyanis még mindig nagyon alacsony az 5G hálózatoknak a lefedettsége nemzetközi szinten. A One Antenna Radio helytakarékos is, ami a telepítésnél szintén kellemetlenségektől mentesítheti a cégeket. A szállítása ennek a terméknek 2022 elején indul.

Zárásul a Samsung elmondta, hogy milyen víziókkal rendelkezik jelenleg a 6G esetében. A vállalat szerint a következő generációs hálózati technológia alapjait még az előtt sikerülhet lerakni, hogy az 5G teljesen felváltaná a 4G LTE-t. A vállalat szakemberei már akár a terahertzes kapcsolat használatát is lehetségesnek tartják a 6G esetében, és sikeresen teszteltek már 140 GHz-es vezeték nélküli kapcsolatot végponttól végpontig terjedően a kaliforniai egyetem munkatársaival. Ezt már teljes egészében digitális nyalábformálás alkalmazásával érték el.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap