Shop menü

540 HZ-ES GAMER MONITORRAL RUKKOLT ELŐ A BENQ

Az új monitor a vállalat DyAC technológiájával gondoskodik arról, hogy a gyorsan mozgó tartalmak tisztán, jó képminőség mellett jelenjenek meg.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
540 Hz-es gamer monitorral rukkolt elő a BenQ

A BenQ termékpalettája egy kifejezetten érdekes gamer monitorral bővült a Zowie XL2586X formájában, ami az eSport szerelmeseit veszi célba magas képfrissítési rátájával. Az új monitor sallangmentes dizájnnal érkezik, de oldalán helyet kapott egy-egy műanyag panel, amelyek segítenek, hogy még inkább a tartalomra fókuszáljunk, egy-egy esetleges lan party alkalmával pedig arra is jó, hogy takarja monitorunk tartalmát az oldalról kíváncsiskodók elől.

Galéria megnyitása

Ahogy az a magas képfrissítési ráta alapján sejthető, az alapokat TN+Film panel adja, ami 1920 x 1080 pixeles natív felbontás mellett üzemelhet. A 24,1 hüvelykes képátlójú panel 320 nit tipikus fényerősséget és 1000:1 tipikus kontrasztarányt tud felmutatni, egyéb paramétereiről azonban nem tesz említést a gyártói weboldal. A kijelzőt többféle videó bemeneten keresztül is megtölthetjük tartalommal, ugyanis a csatlakozók között három darab HDMI 2.1-es, valamint egy DisplayPort 1.4-es videó bemenet sorakozik. A fejhallgatókat egy 3,5 milliméteres Jack Audió csatlakozó várja.

Galéria megnyitása

Az 540 Hz-es képfrissítési ráta elérésére mindenképpen Windows 11-es operációs rendszerre van szükség, lehetőleg olyan kiadásra, amely 2023. november 1-je utáni, hiszen csak az teszi lehetővé a magas képfrissítési ráta elérését, ellenkező esetben 500 Hz lesz a limit a BenQ hivatalos tájékoztatása szerint. Ezzel együtt ajánlott GeForce RTX 40-es vagy Radeon RX 7000-es sorozatú videokártyával szerelt rendszert használni, ami vagy legalább 13. generációs Intel Core, vagy AMD RYZEN 7000-es sorozatú processzort tartalmaz.

A beépített tápegységgel ellátott monitor gyári állványa a kijelző döntését (-5/+35 fok), elforgatását (+/- 45 fok), valamint magasságának állítását egyaránt lehetővé teszi, de ha ez mind nem lenne elég, a VESA 100 furatokon keresztül flexibilis karra és fali konzolra is felszerelhető a termék.

Galéria megnyitása

Az új monitor beveti a BenQ saját fejlesztésű technológiáját is annak érdekében, hogy a gyors mozgások alkalmával tisztább lehessen a képi megjelenítés, illetve kevesebb legyen a mozgásból fakadó elmosódás. Ez a technológia a DyAC nevet viseli. Ezzel egy időben csökkentett károskékfény-kibocsátási mód, BlackeQualizer funkció, valamint villódzás-mentesen dolgozó háttérvilágítás is jelen van a repertoárban, a beállítások gyors elérését pedig az S Switch segíti. Amennyiben dinamikusan váltakozó képfrissítési rátára is vágyunk, a DyAC módot ki kell majd kapcsolni.

A BenQ első 540 Hz-es gamer megjelenítője, a Zowie XL2586X rövidesen megjelenhet kereskedelmi forgalomban, várható ajánlott végfelhasználói árát azonban nem közölte a gyártó.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére