5 Gigabites Ethernet portot varázsol az USB 3.0-s portból az új Qnap adapter

Az új adapter nem csak NAS mellé jöhet jól, hanem noteszgépek és asztali számítógépek mellé is.

5 Gigabites Ethernet portot varázsol az USB 3.0-s portból az új Qnap adapter

A QNAP egy hasznos kis kiegészítőt mutatott be, ami noteszgépekhez, asztali számítógépekhez, illetve hálózati adattárolókhoz egyaránt jól jöhet. A QNA-UC5G1T típusjelzéssel ellátott apróság fém házzal érkezik, belsejében pedig egy Aquantia gyártmányú, AQtion AQC111C típusú vezérlő teljesít szolgálatot, ami 5 GbE támogatást biztosít az adott rendszer számára, de a 100 Mbps-os, GbE és a 2,5 GbE rendszerekkel is kompatibilis. A hálózati vezérlőt egy PCIe->USB 3.0-s hídchip ülteti rá az USB portra, ami eredetileg USB-C formátummal érkezik, de a csomagban az USB-C csatlakozókkal ellátott kábel mellett egy USB-C USB-A átalakító kábel is lapul, így többféle termékhez is használhatjuk az újdonságot.

Galéria megnyitása

Az eszköz az áthidalni kívánt távolságtól függően CAT6, illetve CAT5e típusú kábelezést igényel, külön tápadapterre viszont nincs szüksége, hiszen az USB 3.0-s port áramellátásával beéri. A terméket a QNAP QTS 4.3.6-os kiadásától felfelé minden QNAP hálózati adattárolóval használni lehet, de akár Windows 7-es vagy frissebb operációs rendszerrel ellátott számítógépekhez, illetve akár macOS alapú rendszerekhez is használhatjuk. A támogatott operációs rendszerek között szerepelnek a 3.10-es, 3.12-es, 3.2-es, 4.2-es és 4.4-es kernellel ellátott Linux disztribúciók is.

Az adapter segítségével az 5 GbE porttal nem rendelkező NAS-t könnyedén gyorsabb vezetékes hálózatra kapcsolhatjuk, amennyiben rendelkezésre áll ilyen, de akár a PC és a NAS összekötéséhez is be lehet vetni a terméket, ha sok tartalmat szeretnék a GbE által nyújtott sebességnél lényegesen gyorsabban átmásolni egyik helyről a másikra. A gyártó állítása szerint a termék 428 MB/s körüli olvasási és 422 MB/s körüli írási teljesítményhez segítheti hozzá az adott konfigurációt, amennyiben ebben az adattároló alrendszer is partner.

Galéria megnyitása

A QNAP QNA-UC5G1T már elérhető kereskedelmi forgalomban, listaáráról azonban nem érkezett információ. A termék a Snap.com kínálatában jelenleg 102 angol fontért kapható

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap