4K-s Philips monitor DisplayHDR 600 minősítéssel

Az új monitor Adaptive-Sync és Ambiglow támogatással érkezik, általános felszereltsége pedig igen jó.

4K-s Philips monitor DisplayHDR 600 minősítéssel

A Philips egy új, 31,5 hüvelykes képátlóval rendelkező monitort mutatott be, ami kiérdemelte a VESA DisplayHDR szabványának második lépcsőfokát, ugyanis 600 cd/m2-es maximális és 400 cd/m2-es folyamatos fényerősséggel dolgozik. A monitor alapját adó panel AMVA alapokon nyugszik, 178 fokos betekintési szögekkel rendelkezik és 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, vagyis 10-bites színfeldolgozást használ. A szemek kímélése érdekében villódzás-mentes háttérvilágítást és csökkentett kékfény-kibocsátást vet be a újdonság.

Az AMVA panel 3840 x 2160 pixeles natív felbontást és 3000:1 tipikus kontrasztarányt tud felmutatni, képfrissítési rátája 60 Hz, GtG válaszideje pedig 4 ezredmásodperc. Az újdonság extraként Adaptive-Sync/Freesynctámogatással is rendelkezik, igaz, ez elég szűk tartományon belül, csak 40 és 60 Hz között működik, ami a felbontást figyelembe véve talán nem egy nagy tragédia. A monitor paraméterei alapján FreeSync 2 HDR támogatásról lehet szó, ám ezt a hivatalos weboldal nem mondja ki egyértelműen.

Galéria megnyitása

Galéria megnyitása grid_on

A videó bemenetek közé három darab HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.4-es csatlakozó került, de ezeken felül extraként négyportos USB 3.0-s hubot, valamint fejhallgató kimenetet is kapunk – és a vonalszintű 3,5 milliméteres Jack Audió bemenet sem hiányzik a sorból. Aki beépített hangszóróra vágyik, két darab 5 W-os megoldást kap, amelyekhez DTS támogatás is jár. A videó kimenetekhez természetesen kép a képben (PiP) és kép a kép mellett (PbP) funkció egyaránt jár, így egyszerre akár két műsorforrás képét is megtekinthetjük a monitoron.

Nagyon hasznos extra, hogy a monitor Ambiglow technológiával is rendelkezik, vagyis a keret aljába és a monitor hátuljába épített RGB LED-ek színes fényárral tölthetik be környezetüket, a fények pedig a megjelenő tartalom uralkodó színárnyalataihoz is igazodnak, ami lebilincselő látványvilágot eredményez. A panel színhűség terén igen jó, hiszen az sRGB színteret 135%-ban, az NTSC-t 114%-ban, a DCI P3-at pedig 98,6%-ban képes lefedni.

A matt panellel ellátott monitor gyári állványa csak a kijelző döntésére (-5/+20 fok), illetve magasságának állítására (0-110 mm) ad módot, elforgatásra és pivot/portré módra nem. A Philips Momentum 326M6VJRMB rövidesen elérhetővé válhat kereskedelmi forgalomban, várható listaára azonban egyelőre nem ismert.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap