4Afrika - érdekes projekt a Huawei - Microsoft párostól

A Huawei 4Afrika néven érkező masinája a specifikációját tekintve nem tartogat meglepetéseket, viszont a szoftveres oldala minden eddiginél vonzóbb lesz, Afrikában.

4Afrika - érdekes projekt a Huawei - Microsoft párostól

Az afrikai országok jelenleg a világon a legdinamikusabban fejlődő piacok, amik szinte minden új technológiára nyitottak. Ez meglepő is lehetne, de egyáltalán nem az. Ezeken a területeken ugyanis eddig szinte nyoma sem volt a fejlődésnek, viszont az elmúlt időszakban több nagy gyártó is erre vette az irányt, és mindenki az eszközöket nem sajnálva próbál az "ismeretlen" vevőkörnek kedvezni.

A Windows Phone sem új a földrészen, a vásárlók a HTC, a Samsung és a Nokia termékei közül válogathattak eddig. Ráadásul a 4Afrika kezdeményezés sem újdonság, mivel a Lumia 510 és a Lumia 620 modellek segítségével a Microsoft Kenyában és Nigériában is sok segítséget nyújt a helyi lakosoknak a rendszer megismeréséhez. A Nokia erős jelenléte nem véletlen, Afrikában ugyanis a finnek még most is piacvezető szerepet töltenek be, köszönhetően annak, hogy az eladott mobilok 90 százaléka "featurephone", vagyis butamobil, abban pedig a Nokia a legjobb.

A Huawei 4Afrika viszont kiemelkedő lesz. Ez az első olyan okos eszköz, ami a kontinens számára egyedileg fejlesztett és kivitelezett megoldásokat tartalmazza. A Microsoft 4Afrika kezdeményezése a fekete kontinens meghódítását tűzte ki céljául. A telefonra előre telepítve lesznek olyan alkalmazások, amik az afrikai fejlesztők keze munkáját dicsérik, és az itt hasznosnak bizonyuló tartalmakat nyújtják a lakosoknak. Valamint egy külön, piacspecifikus bolt is készült, ahonnan további applikációk tölthetőek majd le.

Az árazásról pontosan nem esett szó, valószínűleg kedvezőbben alakul majd, mint a Huawei Ascend W1-é, ami lényegében ugyanez a modell, csak nemzetközi kivitelben. Ez jelenleg a legolcsóbb Windows Phone 8-at futtató gép, és 300 dollárba kerül. Afrikában viszont az elsődleges célközönség a diákok, kisvállalkozók, fejlesztők lesznek, nekik pedig a 300 dollár még biztosan a lélektani határon túl van. A gépezet hét országban válik elérhetővé a hónap vége előtt. A kék, piros, fekete és fehér árnyalatok között Angóla, Egyiptom, Elefántcsontpart, Kenya, Marokkó, Nigéria és a Dél-afrikai Köztársaság lakói válogathatnak.

A motorházban semmilyen változás nincs, sőt, igazából a külső jegyek is csak a hátlapon feltüntetett típusjelzésben különböznek az Ascend W1-hez képest. Egy 4 hüvelykes megjelenítőt kapunk tehát 800 x 480 képpontos felbontással, a háttérben pedig a MSM8230 dolgozik az 1,2 GHz-es dupla Krait maggal. A 10 milliméteres házban két kamera kapott helyet, a tárhely pedig 4 GB-os méretet öltött.

Jean-Philippe Courtois, a Microsoft International elnöke megelégedését fejezte ki a program alakulásával kapcsolatban - elmondta, hogy a cége a legjobb pillanatot választotta az afrikai piacok meghódítására. Ráadásul a piackutatók véleménye sem elhanyagolható, és ők is arról számoltak be, hogy Afrikában az okostelefonok lehetnek az elsődleges internet elérésre alkalmas eszközök.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward