35 megapixeles JVC kijelző projektorokhoz

A JVC egy rendkívül nagy felbontással rendelkező Hi-Vision kijelzőt mutatott be, amely nagyjából 16-szor magasabb felbontást kínál, mint a Full HD megjelenítők. A 35 Megapixeles újdonság 8192 x 4320 pixeles felbontással rendelkezik. A gyártó állítása szeirnt az folyadékkristályos képalkotó eszköz a világ legnagyobb felbontását kínálja: a vele felvértezett projektorok esetében lehetőség lesz a Super Hi-Vision képek kivetítésére is.

35 megapixeles JVC kijelző projektorokhoz

A JVC egy rendkívül nagy felbontással rendelkező Super Hi-Vision kijelzőt mutatott be, amely nagyjából 16-szor magasabb felbontást kínál, mint a Full HD megjelenítők. A 35 Megapixeles újdonság 8192 x 4320 pixeles felbontással rendelkezik. A gyártó állítása szerint az folyadékkristályos képalkotó eszköz a világ legnagyobb felbontását kínálja: a vele felvértezett projektorok esetében lehetőség lesz a Super Hi-Vision "képek" kivetítésére is.

Az újdonság (D-ILA - Direct-Drive Image Light Amplifier) mögött található technológiát 2003. óta fejleszti a vállalat, ez idő alatt folyamatosan növelték a lapka pixelszámát és kontrasztját minden egyes új generáció megjelenésekor. A tavalyi év folyamán a JVC elkészítette az újdonság 1,27 hüvelykes változatát, amely 4096 x 2400 pixeles felbontással rendelkezett. Ezt az egységet először február folyamán dobták piacra, akkoriban a termék egy nagyfelbontású projektorban kapott helyet.

A korábbi események alapján úgy tűnik, hogy az 1,75 hüvelykes, 35 megapixeles felbontással rendelkező, 20.000:1 kontraszt arány mellett működő  új lapkával hamarosan találkozhatunk kereskedelmi forgalomban is. Az újdonsággal ellátott projektorok a felső kategóriás, professzionális szintű piacot fogják megcélozni, ezek a termékek valószínűleg rendkívül borsos áron kerülnek majd forgalomba. Végül is nem otthoni felhasználók számára fejlesztették ki őket...

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward