24 hüvelykes WQHD monitor piacra dobására készül a Dell

Az IPS panelt használó újdonság képátlójához képest szokatlan felbontást kínál, de egyéb tulajdonságai is vonzóak.

24 hüvelykes WQHD monitor piacra dobására készül a Dell

A Dell az elkövetkező hetek folyamán egy új monitort dob majd piacra, amely 23,8 hüvelykes képátlójával, remek felszereltségével és nagyfelbontású IPS paneljével próbál majd hódítani. A P2416D típusjelzéssel ellátott monitor letisztult, igényes formavilággal rendelkezik, amelynek részletei ezúttal is követik a gyártó monitoraira jellemző dizájnbeli megoldásokat.

A 23,8 hüvelykes panel ebben a méretkategóriában leggyakrabban Full HD natív felbontással rendelkezik, ám ezúttal erről szó sincs: a Dell szakemberei egy 2560 x 1440 pixeles felbontású IPS panelt illesztettek a kávába, így az 1080p-s monitorokhoz képest 1,77x nagyobb felbontással gazdálkodhat a termék. A 178 fokos függőleges és 178 fokos vízszintes betekintési szöggel rendelkező panel tükröződés-gátló bevonattal kerül az üzletek polcaira, képfrissítési rátája pedig fix lesz, tehát se G-Sync, se FreeSync támogatást nem várhatunk.

Az újdonság 300 cd/m2-es maximális fényerősség és 1000:1 tipikus kontrasztarány mellett üzemel, GTG válaszideje pedig 8 ezredmásodperces értéket képvisel, ami gyors üzemmódban (Fast Mode) egészen 6 ezredmásodpercig csökkenthető. A 16,7 millió színárnyalat megjelenítésére képes panel ledes háttérvilágítást kapott, színhűségére pedig jellemző, hogy az sRGB színteret 99 százalékban képes lefedni.

A kijelző egy remekül testreszabható gyári állványon foglal helyet, ami nem csak a kijelző döntését és elforgatását engedélyezi, de pivot/portré módot, illetve magasságállítási-lehetőséget is kínál – utóbbit 130 milliméteres tartományon belül. A csatlakozók között egy DisplayPort 1.2-es, egy HDMI 1.4-es és egy D-Sub videó bemenet sorakozik, de ezeken felül négyportos USB 2.0-s hub is rendelkezésre áll, ami sokszor lehet rendkívül hasznos – például pendrive, vagy billentyűzet és egér közvetlen csatlakoztatásához.

A VESA 100-as támogatással is ellátott monitor 565,6 milliméter széles, 205 milliméter mély és 369 milliméter magas – alsó pozícióban. Állvány nélkül 335,1 milliméteres magasságra, 565,6 milliméteres szélességre és 47 milliméteres mélységre kell felkészülni, a kijelző tömege pedig 3,58 kilogramm. A beépített tápegységgel felvértezett újdonság tipikus fogyasztása 35 watt, készenléti üzemmódban és alvó állapotban azonban 0,3 wattnál kevesebbel is beéri.

Az új monitor még ebben a hónapban megjelenik kereskedelmi forgalomban, listaára pedig 369,99 dollár lesz. A gyártó 3 év garanciát vállal majd a P2416D modellre.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward