2000 dolláros fejhallgató erősítő a Sennheisertől

A Sennheiser egy felsőkategóriás fejhallgató erősítőt dobott piacra, ami remekül passzol a vállalat felsőkategóriás fejhallgatóihoz.

2000 dolláros fejhallgató erősítő a Sennheisertől

A HDVD 800-as modell a minőségi hangzást mellett még elegáns kinézettel is büszkélkedhet. A 216 milliméter széles, 56 milliméter magas és 324 milliméter hosszú alumínium házban minőségi komponensek rejtőznek. A 2,2 kilogrammos fejhallgató erősítő megépítésénél gondos teszthallgatások előzték meg a végső komponensek kiválasztását, így a kész termékben valóban csak olyan, magas minőséget kínáló komponensek kaphattak helyet, amelyek elnyerték a mérnökök tetszését, azaz amelyekkel garantálható, hogy a termék optimális hangzást kínáljon a zenerajongók és az audiofilek számára. Az alkatrészek egy részét a fejhallgató erősítő házának tetejébe épített üvegpanelen keresztül bármikor meg lehet csodálni.

Az új fejhallgató erősítő teljes mértékben szimmetrikus működési elvet alkalmaz, ami azért fontos és lényeges, mert ezzel a módszerrel a lehető legalacsonyabb szintre csökkenthető az interferencia és a teljes harmonikus torzítás mértéke, így a hangzás tiszta lesz. További trükk, hogy a hangerőszabályzó potmétert úgy helyezték el, hogy az a lehető legközelebb lehessen az audióforráshoz, így a jel útja nagymértékben lerövidül, ami kiküszöböli az esetleges interferenciát. Persze ennek ára is van: a potméter és a tekerőgomb között egy 150 milliméter hosszú tengely teremt kapcsolatot. A hangerőszabályzó és a forrásválasztó forgókapcsoló a maximális igényesség jegyében eloxált alumíniumból készült, a fejhallgató erősítő gyártása pedig Németországban zajlik.

Az új fejhallgató erősítő többféle bemenetet is kínál. Ezek között XLR-3-as analóg bemenet, RCA analóg bemenet, illetve koaxiális audió bemenet, optikai audió bemenet és XLR-3-as (AES/EBU) digitális audió bemenet is jelen van, sőt, az audió forrás USB 2.0-s vagy USB 3.0-s kapcsolaton keresztül is érkezhet, hála az USB Audio 2.0-s támogatásnak. A szimmetrikus felépítésnek köszönhetően analóg audió forrás esetén a jelátvitel a forrás és a fejhallgató között teljesen szimmetrikusan történik. A rendszer persze digitális forrásokkal is együttműködik, amelyeket egy kiváló minőségű Burr-Brown digitális/analóg konverter (DAC) segítségével alakít át a fejhallgató számára analóg jellé, méghozzá 24-bites maximális felbontás és 192 kHz-es maximális mintavételezési frekvencia mellett.

A fejhallgató erősítő speciális, szimmetrikus jelkimenettel is rendelkezik, amelyen keresztül speciális kábel segítségével kapcsolhatjuk össze őt a kiválasztott fejhallgatóval. Persze a fejhallgató csatlakoztatásához a szokásos 6,3 milliméteres Jack audió kimenet is használható. A HDVD 800 gond nélkül együttműködik a vállalat felsőkategóriás HD 600-as, HD 650-es, HD 700-as és HD 800-as fejhallgatóival.

A 9 wattos fogyasztás mellett üzemelő felsőkategóriás fejhallgató erősítő az Amerikai Egyesült Államok területén már kapható, ott 2000 dollárt kérnek el érte. Az újdonság világszerte várhatóan szeptember folyamán válik elérhetővé.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward