199 dollárra csökkent a Nexus 4 ára és új régiókban elérhető a Nexus 7 II

Ha eddig akadt olyan, aki szerint a Nexus 4 nem annyira érte meg, az most egészen biztos, hogy megváltoztatja a véleményét.

199 dollárra csökkent a Nexus 4 ára és új régiókban elérhető a Nexus 7 II

A Google hatalmas árcsökkentést eszközölt a jelenlegi csúcsmobilján, a Nexus 4-en. A keresőóriás az új Nexus 7 szélesebb körű elérhetővé válásával egyszerre időzítette az okostelefon árának nagymértékű mérséklését, így ez egyben egy kicsit reklám is a friss tablet számára az adott helyeken.

A mostani árcsökkentéssel valószínűleg már a következő generáció számára szándékoznak előkészíteni a pályát. A Nexus 5-ről egyelőre nem sok információnk van, de a pletykák szerint azt is az LG fogja tervezni és legyártani, így sokan automatikusan az LG G2-vel sejtenek szoros rokoni kapcsolatokat.

A Google egyébként nem kerített nagy feneket a hatalmas ármérséklésnek, egy Twitter bejegyzésben adták hírül, hogy minden Nexus 4 ára kereken 100 dollárral alacsonyabb lesz, és több régióban is hasonló, kb. 25 százalékos csökkenés lesz. A Google Play Store rendszeréből rendelt Nexus 4-ért így alaphangon 199 dollárt kell kifizetni, ha pedig nem elégszünk meg a 8 GB tárhellyel, akkor 249-et kell a kasszánál hagyni a 16 gigásért. A referencia zászlóshajó fekete és fehér árnyalatban választható, és ami nagyon fontos érv mellette, hogy még közel másfél éven át, minden frissítést meg fog kapni - a Google referencia programja két év teljes körű szoftveres támogatást nyújt.

Az árcsökkentés, mint olvashattuk, nem csak az Egyesült Államokra terjed ki, hanem több, még környező területre is. A Google által közzétett listán, ami az első körben érintett országokat sorolja, ott van Kanada, Ausztrália, Németország, Spanyolország, Dél-Korea és az Egyesült Királyság is. Ráadásul méltányos is a Google, hiszen kihirdették, hogy ezeken a helyeken, 15 napra visszamenőleg is meg lesz térítve a 100 dollár. Tehát senkinek nem kell a fejével bántalmaznia a ház falait, ha éppen a napokban ruházott be rá, még az eredeti ára mellett.

Az akcióért egyébként a fentieken túl az is "okolható", hogy a Nexus 4 a bemutatása óta sok új és kemény vetélytársat kapott. Novemberben került rá a sor, és azóta befutott az Xperia Z, a Galaxy S4, a HTC One, valamint szélesebb körben elérhető lett az Oppo Find 5. A 100 dolláros árvágástól ugyan nem lesz izmosabb a Nexusunk, ám ez jó eszköz arra, hogy ismét a figyelem középpontjába kerülhessen.

Az új Nexus 7 esetében viszont még nincs szükség ilyen eszközökre, és ha minden jól megy, egy ideig még nem is lesz, hiszen elképesztő fogadtatásban részesült a gépezet. A leleplezése óta nem sok területen vált elérhetővé, de most egy szép listával bővült a "leigázott" országok felhozatala. Immáron megvehetjük a Google Play Store-ból a második generációs táblagépet az Egyesült Királyságban, Németországban, Franciaországban, Spanyolországban és Japánban is. Ezzel véget ért a kanadai és egyesült államokbeli exkluzivitás.

Az árak persze szokás szerint fentebb kúsztak: a 16 GB-os verzió az eredeti 225 dollár után 199 fontért (kb. 310 dollár) vihető haza Angliában, míg például Japánban 27800 jent (kb. 290 dollár) kérnek ezért. Persze még így is eléggé jutányos áron juthatunk hozzá, hiszen ízig-vérig felsőkategóriás vasat kapunk a Full HD kijelzőnek, és a sebességért felelős Snapdragon 600 chipnek köszönhetően.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward