Shop menü

180 HZ-ES MINI-LED GAMER MONITORRAL RUKKOLT ELŐ AZ AOC

Az alacsony bemeneti késleltetéssel érkező monitor kiváló választás lesz a HDR rajongók számára.
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
Víg Ferenc (J.o.k.e.r)
180 Hz-es Mini-LED gamer monitorral rukkolt elő az AOC

A 27 hüvelykes képátlójú gamer monitorok piacára egy új versenyző érkezik, hála az AOC mérnökeinek, ez az újdonság pedig nem mindennapi alapokon nyugszik, ugyanis a VA panel mögött ezúttal nemklasszikus W-LED, hanem 336 világítási zónára osztott MiniLED háttérvilágítás dolgozik. A Q27G3XMN típusjelzéssel ellátott példány három oldalon vékony kávával rendelkezik, így akár több monitorból álló megjelenítő rendszer és építhető vele, dizájn terén pedig a letisztultság és a sallangmentesség jellemzi.

Galéria megnyitása

A fentebb említett VA panel 10-bites, hiszen 8-bit+FRC technológiával dolgozhat, azaz 1,07 milliárd színárnyalat megjelenítésére képes, és igazából színhűségére sem lehet panasz, a DCI-P3 színteret 95%-ban képes lefedni. A 180 Hz-es maximális képfrissítési rátával büszkélkedő monitor a Fast VA panel jóvoltából akár 1 ezredmásodperces GtG válaszidő elérésére is képes OverDrive módban, ami a kompetitív játékosok számára jó hír lehet, csak úgy, ahogy az alacsony bemeneti késleltetés is. Az igazsághoz persze az is hozzá tartozik, hogy a 180 Hz-es maximális képfrissítési tára is csak tuninggal érhető el, nélküle 144 Hz-es képfrissítési rátára számíthatunk.

Galéria megnyitása

A villódzás-mentesen üzemelő MiniLED háttérvilágítás jóvoltából SDR módban 700 nit, míg HDR módban 1000 nit fényerősség elérésére van mód, ennek megfelelően a VESA DisplayHDR 1000-es tanúsítványát is kiérdemelte a termék, azaz kiváló választás lehet, ha HDR módban játszanánk vagy HDR tartalmakat fogyasztanánk. A 2560 x 1440 pixeles natív felbontással rendelkező panelhez Adaptive-Sync támogatás is jár, ami a 48 Hz és 180 Hz közötti frekvenciatartományon belül működhet. A kínálatból természetesen nem hiányzik az AOC G-Menu, valamint a játékosokat kiszolgáló extra szolgáltatások sem, mint például az OSD alapú célkereszt és a Shadow Control.

Galéria megnyitása

Az új monitor egy HDMI 2.0-s és egy DisplayPort 1.4-es videó bemenetet kapott, valamint egy fejhallgató kimenet is található rajta, USB hubot vagy hangszórókat azonban ezúttal ne keressünk a kínálatban. A gyári állvány a kijelző döntését (-3,5/+21,5 fok), elforgatását (+/-30 fok), magasságának állítását (0-130 mm), valamint pivot/portré módba történő elforgatását támogatja, de ha ez mind nem lenne elég, a VESA 100 támogatáson keresztül fali konzolra vagy flexibilis karra is felszerelhető a monitor. A beépített tápegységgel érkező újdonság állvány nélkül 5,43 kilogrammot nyom a mérlegen.

Galéria megnyitása

Az AOC Q27G3XMN november közepétől érhető el kereskedelmi forgalomban, ajánlott fogyasztói ára 399 euró.

Neked ajánljuk

    Tesztek

      Kapcsolódó cikkek

      Vissza az oldal tetejére