1500 wattos tápegység 80 Plus Titanium minősítéssel

A Corsair legújabb tápegysége hatalmas teljesítménnyel és rendkívül jó hatásfokkal érkezik, méghozzá rövidesen.

1500 wattos tápegység 80 Plus Titanium minősítéssel

A Corsair rövidesen piacra dob egy meglehetősen nagy teljesítményt kínáló, rendkívül jó hatásfok mellett üzemelő tápegységet, amely egyben a gyártó tápegység-családjának zászlóshajója is lesz. Az AX1500i modellel először az idei CES alkalmával, még január elején találkozhattunk, ám most újabb információk láttak napvilágot vele kapcsolatban.

Az 1500 wattos újdonság nagyon komoly hatásfokkal rendelkezik, így a már amúgy is jónak számító 80 Plus Platinum helyett a 80 Plus Titanium minősítésért száll harcba. Az újdonság 230 voltos váltakozó áramú elektromos hálózatra kapcsolva éri el legnagyobb hatásfokát, de a jelek szerint 115 voltos váltakozó áramú elektromos hálózatról is meglehetősen nagy hatásfok mellett üzemel. A tesztek szerint 10%-os terhelésnél 91,23%-os, 20 %-os terhelésnél 92,63%-os, 50%-os terhelésnél 94,04%-os, 100%-os terhelésnél pedig 91,34%-os hatásfok mellett dolgozik, azaz hatásfoka végig 90% fölött marad.

A teljesen moduláris felépítéssel rendelkező tápegység rengeteg tápcsatlakozót kapott, teljesítményére pedig abszolút nem lehet panasz. A terméknek az sem jelent problémát, ha egy olyan konfigurációt kapcsolnak rá, amely négy darab Radeon R9 290X videokártyából és egy 220 wattos TDP-vel rendelkező FX-9590-es processzorból áll. A tápegység Corsair Link támogatással érkezik, ami a különböző paraméterek monitorozására, illetve egyes funkciók vezérlésére egyaránt lehetőséget ad.

Az AX1500i később, de még az idei év folyamán az üzletek polcaira kerül, ára pedig 450 dollár körül helyezkedik majd el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward