14000 MB/s-os tempóra képes a Kioxia PCIe 5.0-s SSD-je

Egy üzleti felhasználóknak szánt prototípusról van szó, nem átlagfelhasználói modellről, de az átlagfelhasználói piacra szánt PCIe 5.0-s SSD-k is hasonló teljesítményt kínálhatnak majd.

14000 MB/s-os tempóra képes a Kioxia PCIe 5.0-s SSD-je

A Kioxia, korábbi nevén Toshiba Memory illetékesei érdekes SSD prototípusról tettek említést a China Flahs-Market Summit alkalmával: megmutatták a CD7-es sorozat első prototípusának képességeit, már ami a folyamatos maximális olvasási és írási sebességeket illeti. Erről az SSD szériáról azt kell tudni, hogy az üzleti felhasználók szegmensét veszi célba, formátumát tekintve 2,5 hüvelykesnek tekinthető, ami az EDSFF E35-ös szabványhoz igazodik, ennek megfelelően U.2-es csatolófelületet kapott, ami PCI Express 5.0 x4-es sávszélességgel gazdálkodhat.

Galéria megnyitása

Az új SSD prototípus esetében 14 000 MB/s-os folyamatos maximális olvasási-, illetve 7000 MB/s-os folyamatos maximális írási tempó elérésére nyílt lehetőség, vagyis a leggyorsabb PCI Express 4.0 x4-es modellekhez képest közel kétszer gyorsabb az újdonság.

Maga a PCI Express 5.0 x4-es csatolófelület egyébként 16 GB/s-os elméleti maximális adatátviteli sávszélességet kínál, ami a PCI Express 3.0 x16-os csatolóval van egy szinten, ám ha ebből az értékből levonjuk a kódolással és egyebekkel járó overhead-et, még úgy is 15 GB/s körüli maximális tempó elérésére van mód. Egy tipikus PCI Express 5.0 x4-es SSD várhatóan 11-15 GB/s körüli maximális folyamatos olvasási sebesség elérésére lehet képes, az írási sebesség azonban ennél alacsonyabb lehet.

Galéria megnyitása

A Kioxia első PCI Express 5.0 x4-es csatolót használó SSD-jének szállítása még az év negyedik negyedévében megindulhat, igaz, azt nem árulták el pontosan, hogy ezek az SSD-k csak egyes partnerek számára lesznek-e elérhetőek, vagy általános kereskedelmi forgalomban is – valószínűleg eleinte előbbiről lehet szó. Az első olyan üzleti platformok, amelyek PCI Express 5.0-s támogatást hoznak, majd csak 2022 közepén jelenhetnek meg, alapjukat az Intel Sapphire Rapids Xeon processzorok adják. A PCI Express 5.0-s támogatás kliens fronton az Alder Lake-S processzorok érkezésével már hamarabb is elérhetővé válik.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap