1200 wattos tápegység 80Plus Platinum minősítéssel

A V1200-as modell 93%-os hatásfokot produkál 50%-os terhelés mellett és még egy nagyétvágyú négykártyás konfigurációval is megbirkózik.

1200 wattos tápegység 80Plus Platinum minősítéssel

A Cooler Master új taggal bővítette V sorozatú tápegységeinek kínálatát, a friss jövevény pedig nem más, mint a V1200-as típusjelzéssel ellátott, 1200 wattos terhelhetőségű modell, ami rendkívül jó hatásfok mellett dolgozik.

A friss jövevény ugyanarra az alapra támaszkodik, amire a többi V sorozatú tápegység. A gyártó minőségi komponenseket használt fel az újdonsághoz is, így a stabil működés és a hosszú élettartam garantált – nem is véletlen, hogy a termék hét év garanciával kerül az üzletek polcaira.

Az 1200 wattos újdonság japán elektrolit és szilárdtest kondenzátorokkal, magas minőségű 42 milliméteres transzformátorokkal és halkan működő, FDB (Fluid Dynamic Bearing) csapágyazást alkalmazó 135 milliméteres ventilátorral büszkélkedik. Utóbbinak köszönhetően a tápegység teljes terhelés alkalmával is halkan üzemel, élettartama pedig rendkívül hosszú. A ventilátor vezérlési módjai között üzem közben is lehet váltani, így akár teljesen hangtalanul is működhet a rendszer – amíg az üzemi hőmérséklet el nem ér egy bizonyos szintet. A ventilátor élettartama nagyjából 70 000 üzemórára tehető, zajszintje pedig 17 dB(A).

A minőségi komponensek felhasználásának köszönhetően a teljes feszültségingadozás 1%-on belül helyezkedik el, a feszültségek így meglehetősen stabilak. A tápegység 80Plus Platinum minősítést kapott, azaz meglehetősen jó hatásfok mellett üzemel: 50%-os terhelés esetén a hatásfok értéke 93%. Az újdonság természetesen a Haswell processzorok C6/C7 energiatakarékossági állapotát is támogatja. A 12 darab 6+2 tűs PCI Express tápcsatlakozó jóvoltából akár négyutas CrossFireX vagy SLI konfiguráció is építhető az újdonság köré.

Az új tápegység moduláris felépítéssel rendelkezik, azaz összes kábele lecsatolható, így csak azokat a kábeleket kell beszerelni a rendszerbe, amelyekre feltétlenül szükség van. Ez utóbbi nem csak a rendszer esztétikumára, de szellőzésére is jótékonyan hat.

Az egyetlen +12V-os tápágra támaszkodó újdonság legfontosabb tulajdonságait az alábbi táblázatok részletezik.

A Cooler Master V1200 rövidesen elérhető lesz kereskedelmi forgalomban. A hét év garanciával érkező újdonság ára 259,99 euró magasságában helyezkedik el.

Tesztek

{{ i }}
arrow_backward arrow_forward
{{ content.commentCount }}

{{ content.title }}

{{ content.lead }}
{{ content.rate }} %
{{ content.title }}
{{ totalTranslation }}
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mond el mit gondolsz a cikkről.
{{ showMoreCountLabel }}

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap arrow_forward