100 méteres HDMI és DisplayPort kábelek a Black Box-tól

A 100 méteres kiszerelés mellett érkeznek még 50, 30, 15 és 10 méteres kábelek is, hogy mindenki megtalálja a számára szükséges hosszt.

100 méteres HDMI és DisplayPort kábelek a Black Box-tól

A BlackBox különleges kábelekkel bővítette amúgy is tekintélyes kínálatát, amelyek hibrid megoldások: az adatátvitelt aktív optikai átalakítóval és optikai szállal oldják meg, az aktív átalakítókat pedig réz kábeleken keresztül táplálják, természetesen az adott HDMI vagy DisplayPort csatlakozón keresztül. Használatukhoz tehát nincs szükség külön külső áramforrásra. Az új kábelek 0,48 milliméteres üvegszállal dolgoznak, maguk a kábelek pedig háromszoros szigeteléssel védekeznek az elektromágneses és a rádiófrekvenciás interferenciával szemben. A hot-swap támogatással rendelkező kábelek szükség esetén hajlíthatóak is, így könnyebb elvezetni őket a sarkok mellett, illetve egyéb helyeken is.

Galéria megnyitásaAz aktív optikai kábelek kétféle kivitelben érkeznek: elérhetjük őket HDMI 2.0-s, illetve DisplayPort 1.4-es változatban is. A videójelek mellett természetesen az audió jelek átvitele is megoldott, így a térhangzást kínáló formátumok továbbítása sem akadály – egyebek mellett 8 csatornás PCM, DTS-HD és Dolby True HD tartalmak is átjuthatnak egyik eszköztől a másikhoz.

A DisplayPort 1.4-es megoldások esetében 32,4 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélesség áll rendelkezésre, ami elég a 7680 x 4320 pixeles felbontású, 60 Hz-es képfrissítési rátával dolgozó tartalmak kiszolgálásához. Ezzel szemben a HDMI 2.0-s kábeleknél „csak” 18 Gbps-os maximális adatátviteli sávszélességgel gazdálkodhatunk, ami maximum 4096 x 2160 pixeles felbontású, 60 Hz-es képfrissítési rátát használó tartalmak átviteléhez elég, ha 4:4:4 chroma subsampling van érvényben.

Az új kábelek mindkét szabvány esetében 10, 15 és 30 méteres kiszerelésben kerülnek az üzletek polcaira, méghozzá dobozos kiszerelésben. Az 50 és 100 méteres kábeleket viszont már tekercsekben árulják majd. A kábelek összekapcsolásával akár 200 méteres távolság is áthidalható lesz, ha szükséges.

A 100 méteres DisplayPort 1.4-es kábel 899,99 dollárba, a 100 méteres HDMI 2.0-s kábel pedig 699,99 dollárba kerül majd.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap