Kosár

A kosár jelenleg üres

Bejelentkezés &
Regisztráció

Jelenleg nincs belépve.

Válassza ki az oldal nyelvét

TERMÉKEINK

iPon FÓRUM

iPon Cikkek

Red Dead Redemption - Grand Theft Horse

 • Dátum | 2010.05.21 18:01
 • Szerző | Daks
 • Csoport | JÁTÉK

A polgárháborúnak immáron fél évszázada vége. Az Amerikai Egyesült Államok sosem látott növekedésben van, bevándorlók egész hada érkezik naponta a tengeren túlról, a gyárak számolatlanul veszik fel a munkaerőt. A keleti partot már az olaj és az acél mozgatja, épül az elektromos hálózat, felszálltak az első házi tervezésű repülők, a gazdagabbak pedig automobilokkal róják New York macskaköves utcáit. A fejlődés megállíthatatlanul tör be a mindennapokba, az ország déli részén viszont még mindig koszos, elhagyatott prériket találni, amerre csak a szem ellát. Ez a vidék még a lóháton közlekedő banditák, az öntörvényű sheriffek, és a kétkezi munkát végző farmerek otthona, ahol mindennaposak a kocsmai lövöldözések, a bankrablások, és a pajtagyújtogatások. Lassan azonban mindennek vége szakad. 1911-et írunk, a cowboyok a végnapjaikat élik.

A magányos hős visszatért
A magányos hős visszatért

John Marston igazi vadnyugati fegyverhős, a rosszfiúk közül is a legrosszabb. Rabol, csal, fosztogat, hazudik, és nem riad vissza semmitől, ami egy kevéske dollárt is hozhat a zsebébe, legyen az bármennyire is mocskos munka. A törvényen kívüli banditák életét éli, a préri az otthona, egy napon azonban utoléri az igazságszolgáltatás keze, és véget vetnek az ámokfutásának. A hozzá hasonló kutyákat legtöbbször börtönbe vetik, vagy egyszerűen lelövik a sivatag közepén, Marston azonban ezeknél sokkal komolyabb büntetést kap. A jó oldalon harcolva le kell számolnia az összes régi cimborájával, fel kell adnia mindenkit, akiben valaha is bízott, családját pedig addig nem láthatja viszont, míg le nem szállította a bíróságnak Bill Williamsont, a környék legveszélyesebb bandájának vezérét. Hősünk nem ismeri a becsületet, így azonnal belemegy az alkuba, azonban amikor felkeresi régi társait, azok nem haboznak sokat, és egy kisebb szóváltást követően golyót eresztenek a mellkasába.

Mintha egy cigiplakát kelne életre!
Mintha egy cigiplakát kelne életre!

Marston órákig fekszik eszméletlenül a homokban, amíg rá nem talál egy arra tévedő szekér. Nem sokkal később egy faházban ébred, a sebe ellátva és bekötözve, mellette egy fiatal parasztasszony serénykedik, ő pedig érzi, hogy kapott egy második esélyt az élettől. Megmentették, az önzetlen idegen nő az otthonába fogadta, nem is törődve azzal, hogy egy láthatóan rossz életű, whiskey-től bűzlő banditáról van szó. A cowgirl kedvessége egy új embert varázsolt a rosszfiúból, hősünk már nem gondolkodik azon, hogy miként húzhatna hasznot a helyzetből, hálával tekint a világra, és elhatározza, hogy kerüljön bármibe is, de előkeríti Rettegett Billt, leszámol a múltjával, és végleg visszavonul, a családjával együtt. A cél nemes és tiszta szívű, a munka nehezebbik fele azonban ránk hárul. Útnak kell indulnunk, bele a végtelen pusztaságba, ahol nincsen más, csak homok, kő, és fegyverropogás. Bele a Red Dead Redemption világába.

Hozzászólások

Nem vagy bejelentkezve, a hozzászóláshoz regisztrálj vagy lépj be!

Eddigi hozzászólások:

 • 30.
  2010. 05. 25. 23:13
  "Hihetetlen jó élmény a sztyeppén végignézni a naplementét"

  Nem Szibériában, az orosz határon vagyunk. Ez kérem szépen Amerika, tehát préri a helyes kifejezés erre.

  Am egyetértek mindennel, minden idők legjobb western játéka! Polcon a helye.
 • 29.
  2010. 05. 25. 13:18
  XtreemX: nem a gép teljesítményével van a baj (ps3) hanem azzal hogy rohadt nehéz és kölcséges fejleszteni rá játékot. ettől még nem roszabb mint az xbox de jelen körülményeket tekintve semmivel sem jobb.
 • 28.
  2010. 05. 25. 09:32
  Kinek a pap, kinek a paplan - szokták mondani...nem speciel a GUN nem jött be de ez nagyon tetszik. A lovaglás és a séta nekem sem tetszett -elsősorban a lovaglás séta részénél lévő dülöngélés- de hamar megszoktam. A Call of Juarez Bound in Blood volt az utolsó, amit lejátszottam de azt is már a végén kötelezőből. Abban a lovaglás-érzés teljes hiánya volt, a sztori lapos (még ha 10 különféle westernfilmből is lett összekutyulva). Grafikai részen mondjuk egyik játékban sem volt problémám ebből a kettőből,bár sokszor elmondtam már, hogy engem elsősorban a sztori jobban mozgat mint grafikai megközelítésből.
  Egy picit azonban a Red Dead Redemption bugos, viszont semmivel sem jobban, mint más GTA-ban. Volt már hogy egy éjszakai őrjárat során szerencsétlen kutyát meglöktem és egy lépcső mellett próbált visszamenni rá és majdnem 3-4 percig csak helyben járt de ez szintén a GTA4-t is mozgató motor hibájának tudható be. Viszont egyet kell értenem a cikk írójával, hogy egyre szebb lesz ez a motor: a lovak nagyon szépen ki vannak dolgozva, a városok is tetszetősek,az időjárás és az égbolt is nagyon szép, a küldetések változatosak és még sorolhatnám. Ami zavar, hogy visszajött az a GTA szokás, hogy nem lehet úszni. A városok közötti részen akkor is meg kéne állnom segíteni valakinek, amikor vágtázom...a ló sok esetben csak hátráltat,amikor gyorsan kéne reagálnom valamire: beáll elém, fellök stb. Amiben nem értek egyet a cikkíróval az az Ennio Morricone nevének emlegetése a zene kapcsán. Szerintem erre még nagyon gyúrhattak volna! Hozzáteszem: még a játék elején járok (20% kb), mivel leginkább pókerasztalnál és banditák elfogása terén vagyok fellelhető. Ez idő alatt a zene nagyon lapos volt, úgyhogy hatalmas túlzás kell Ennio Morricone zenéjéhez hasonlítani. Megjegyzem, ez nem kötözködés; a kapott értékelést abszolút megérdemli és szemben a GTA4-el (amit már alig vártam, hogy vége legyen) ezt a játékot még nagyon sokáig fogom nyúzni, legalábbis a Force Unleashed 2 megjelenéséig biztosan
 • 27.
  2010. 05. 24. 18:51
  Érdekes dolog, hogy a Gun nevezetű játékot sokszor végigvittem, azonban ez a játék nem tetszik. Pedig többször is nekiültem több órára, hátha, de mégse. Szerintem idétlen a mozgás (gyalog is, lovaglás is), az animációk. Zavar, hogy sok várt animáció kimarad (pl. kizsebelés vagy bőrnyúzás), a harcban pedig számomra semmi szórakoztató sincs. Az ellenfelekkel sem voltam kibékülve.
  Jah és persze, szokásos lázadó mivoltomat tekintve a grafikától sem estem hanyatt, de ezt már megszokhattuk!

  Azonban én nem lennék biztos abban, hogy csak konzolon marad, a kiinduló pontom a játék elején megjelenő szöveg, miszerint a GameSpy mittomén milyen jogvédett blabla és a többi...
 • 26.
  2010. 05. 24. 13:41
  jó cikk lett. Az meg, h hivatalosan nem jön pc-re már szinte már megszokott. Majd tolom havernál boxon.
 • 25.
  2010. 05. 24. 01:02
  Hehehehe, na most csekkoljátok az értékelő dobozt
 • 24.
  2010. 05. 23. 20:23
  thspo: Ne keverjük össze a gyatra portolást a gép teljesítményével... ha gondolod belinkelek jópár FF XIII képet amin keresztbe megeszi a ps3 a boxot. Na vajon miért? Mert ott ps3-ról lett portolva,nem fordítva. Legyen elég ennyi.
 • 23.
  2010. 05. 23. 12:56
  Svindler: igen, látom a pontozást, csak akkor értelmesebb lett volna az irreveláns achievmentek helyett valami "nem tökéletes graf" vagy ilyesmit odaírni.

  thspo: szerintem meg a felbontást leszámítva nincsenek túl nagy különbségek...meg kit érdekelnek a képek, nézd meg mozgás közben:
  http://www.gametrailers.com/video/console-comparison-red-dead/100419
 • 22.
  2010. 05. 23. 12:47
  Hát mit ne mondjak, PS3-on elég kaka
 • 21.
  2010. 05. 23. 12:15
  http://www.videogameszone.de/Red-Dead-Redemption-PS3-220192/News/Red-Dead-Redemption-PS3-Version-mit-technischen-Schwaechen-748368/galerie/1291358/

  összehasonlító képek az xbox-os és a ps3 verzióról. Hát... A ps3-nak lassan sikerül hoznia egy iphone grafikai szintjét
 • 20.
  2010. 05. 22. 21:43
  Greathoof:
  nattila77 véleményét vedd úgy beírom ide én is.. ennyit erről.
 • 19.
  2010. 05. 22. 20:30
  Őszintén szólva, engem marhára nem érdekelnek az achievementek: ki a francot érdekel, hogy felvillan e egy 10G felirat valahol, hogy ügye voltál , mer mittomén sikerült lelovagolnod 10 kilométert, vagy akármi. Ez a "fejra paskolás" nemtom kinek jó, bár biztos sokan erre verik a LIVE-on.
  Ha a játék rossz, akkor dobálhat akármilyen elismerést, leszarom. Ha meg jó, akkor azért játszom.
 • 18.
  2010. 05. 22. 14:11
  A cikkben az van, hogy nagyon szép a Boxos változat. És tényleg az, a környezetet nagyon szépen megcsinálták, designért csillagos ötös (ehhez semmi köze az engine-nek), viszont maga a motor nem más, mint a GTA IV felpatchelt változata. A PS3-as kódon lett volna mit gyúrni, lassan már _minden_ cégnek, a jóval kisebbeknek is van profi multiplatform engine-je, így egy száz millás rockstar projektnél ez igenis gáz.

  Ha pedig elolvastad a cikket, akkor benne van, hogy igazán kirívó hibát nem találtunk a boxos változatban nagyon szórakoztató játék, de mint a részpontok is mutatják: nem tökéletes. Ha meg nem írunk oda semmit akkor azért kapjon 100-at? Vagy írjuk oda, hogy: ház azé meg pl a graf csak 9-es

  Tényleg nem értem a kötözkődöket. A PS3-as rész az engine negatívuma a PC-s egy baráti együttérzés, ami megelőzhette volna a miért nincs PC-re hozzászólásokat. E helyett most ez van. Kössetek inkább pulcsit A topik meg szólhatna magáról a játékról

  PC vs. konzol téma is van egy tonna, nem kéne itt is elkezdeni (ez a többieknek szól)
 • 17.
  2010. 05. 22. 13:39
  Lol vki komolyan vete a játékok az őskorból cikket v mi volt annak a címe
 • 16.
  2010. 05. 22. 12:02
  Nemtom min problémáztok. 94%. Mint ahogy Svindler is írta ilyenekért hogy nem jelent meg pc-re nem vontak le. 100%-os game meg nincs. Úgyis van benne hiba...
 • 15.
  2010. 05. 22. 11:47
  Svindler: "a motort nem polírozták ki szerintem elég gáz 2010-ben, amikor egyre több stúdió mutat olyat amiért le a kalappal."

  A cikkben épp ennek az ellenkezője van, akkor most mi sz igaz? Bár az értékelésekből kiindulva jobban néz ki és jobban is fut mint a GTA4 (ami szerintem konzolon valami iszonyat gáz lett)

  A negatívumok felsorolása pedig röhej a köbön. Felbontás, pc port hiánya meg nehéz achievmentek? Ez valami vicc? Ha ezek a játék legnagyobb hibái akkor nyugodtan kaphatott volna 100-ast is...
 • 14.
  2010. 05. 22. 11:24
  Nekem is van konzolom, megyek is bekötni a TV-re, aztán megtanulni az irányítást, mert az nekem nagyon szokatlan. (X360) Én már rég PC_n játszok, de mégis ott a konzol, sajna alig használom.
 • 13.
  2010. 05. 22. 10:24
  Greathoof: a konzolos játékot eladod, ha meguntad. próbáld meg a pécéssel: vagy nem lehet már több accountra aktiválni vagy a szériaszám miatt problémás vagy csak szimplán nincs értéke, mert már mindenki végigjátszotta a warezváltozatot. a játékárak közti különbség itt nemhogy csak helyreáll, de ha okosan csinálod, olcsóbban jössz ki a fixgépeken.

  és nem kell X évente hardvert frissíteni
  és optionsban állítgatni, hogy jólmenjen
  és drivert installálni
  és directxet frissíteni
  és windowsban hibát keresni
  tényleg soroljam?

  Abban igazad van, hogy mostanra sok játék szebb pécén, de ebben az előnyök ki is merültek.
 • 12.
  2010. 05. 22. 00:57
  A telefont se SMS-re meg GPS navigációra fejlesztették ki, mégis arra használják basszus
 • 11.
  2010. 05. 22. 00:39
  off
  @XtreemX
  Azért a konzolon kívül is vannak játékok. Sőt, PC-n sokkal szebbek a gamek, és mondjuk 3/4 annyiba se kerülnek általában. Mi az, hogy 14-15-16-ért van egy játék PS3-ra vagy X360-ra, mikor PC-re ott van 10-ért, vagy még jóval kevesebbért?
  Igaz, hogy cserélni kell a hardwareket PC-be, de az visszajön az olcsóbb játékoknál, + nem csak játszani jó a PC.
  Szerintem a PC jobb a konzolnál.
  /off
 • 10.
  2010. 05. 22. 00:16
  Nem kell azonnal megenni szegény cikkírót
 • 9.
  2010. 05. 22. 00:13
  Daks:
  Ja?! Értem! Kedves gesztus..
 • 8.
  2010. 05. 22. 00:07
  XtreemX: Én is már évek óta konzolon játszom, gondoltam a PC-sek örülni fognak egy kis együttérzésnek
 • 7.
  2010. 05. 22. 00:01
  Daks:
  De ez miért negatívum? A konzolok valók játékra elsősorban,a pc-t nem erre fejlesztették ki...
 • 6.
  2010. 05. 21. 23:45
  XtreemX: nyilván nem a játék értékéből von le.
 • 5.
  2010. 05. 21. 23:02
  Ezt a videót ajánlom megtekintésre a játékkal kapcsolatban:

  http://www.liveleak.com/view?i=468_1274045745

 • 4.
  2010. 05. 21. 22:49
  Negatívum hogy nincs PC-re?? Milyen teszt ez??? Meg a sub-hd is nevetséges...
 • 3.
  2010. 05. 21. 22:21
  Mivel nem készítünk értékelőt mindkét változatra, de szeretnénk felhívni a figyelmet erre, itt kell megtennünk. Sajnos sokan nem olvassák a cikket, csak az értékelő boxot nézegetik

  PC-s verzió előbb-utóbb csak lesz (remélhetőleg), de az, hogy a motort nem polírozták ki szerintem elég gáz 2010-ben, amikor egyre több stúdió mutat olyat amiért le a kalappal.

  A százalékot pedig a boxos változatra kapta, azért nem húzunk le semmit, mert pl. nem jelent meg PC-re.
 • 2.
  2010. 05. 21. 21:12
  Már nem azért de az Xbox verziónál felhozni negatívumként, hogy nincs PC-re meg a sub HD felbonást PS3-on elég gáz, szerintem simán 98%-ot kellett volna kapnia.
 • 1.
  2010. 05. 21. 21:09
  Azért van egy-két rész, ami nem zseniális. A lovaglás szerintem sokkal jobb volt az AC2-ben, a lóanimáció mindenképpen. A zene is elég lagymatag lett, de ezen kívül tényleg remek