Zöldül a Vodafone

A vállalat jelentősen csökkenti a műanyagok felhasználását, és elárulta, mik a távlati tervei.

Zöldül a Vodafone

A Vodafone is szeretne tenni a környezetünk megóvásáért, éppen ezért a vállalat úgy döntött, hogy megváltoztatja az eddigi SIM kártyák méretét. Egészen pontosan az a felület lesz kisebb, ami a hálózati kártyákat tartja addig, amíg azok nem kerülnek bele egy mobiltelefonba vagy egyéb eszközbe.

Eddig a SIM-eket tartó plasztikkártya akkora volt, mint egy bankkártya. Ezeket persze okkal szabták ekkorára, ugyanis a szabványos, teljes méretű SIM így nézett ki 1991-től 1996-ig. 1996-ban született meg a mini-SIM, amit a legtöbben már valószínűleg csak hagyományos SIM-ként ismernek, de az okostelefonokban már legtöbbször csak micro-SIM vagy nano-SIM található. Manapság teljesen szükségtelen teljes formátumban gyártani és tárolni a hálózati kártyákat, azért határozott úgy a Vodafone, hogy egész egyszerűen megfelezi az eddigi „SIM-tartókat”.

Galéria megnyitása

Ezzel a döntéssel a vállalat egy pillanat alatt 50%-kal csökkenti a SIM-ek előállításához szükséges műanyag mennyiségét. Ráadásul nemcsak a plasztikkártyákhoz kell majd agy kevesebb műanyag, hanem a csomagoláshoz is, ami külön jó hír. Az pedig már csak hab a tortán, hogy a SIM-ek tárolása is egyszerűbbé válik a Vodafone számára.

A vörösök már egy ideje próbálnak azért tenni, hogy minél kevesebb műanyag hulladékot termeljenek, és lépésről lépésre haladva igyekeznek mérsékelni a nem alapvető fontosságú műanyagok felhasználását. Ezen az úton a mostani döntés nagyon fontos, hiszen a hálózati kártyák előállítása rengeteg műanyagot emészt fel, és ennek a java szükségtelen. A megújuló SIM-ek 2020 elejétől fognak a boltokba kerülni, 2020 végére pedig a Vodafone teljesen beszünteti a régi formátum alkalmazását.

Galéria megnyitása

„Ez a kezdeményezés önmagában a Vodafone műanyaghulladékát évente több mint 340 tonnával csökkenti, és akár 15 tonna megtakarítást eredményez a gyártás és a szállítás során kibocsátott szén-dioxid-mennyiségből egy tonna műanyag esetében, így összességében több mint 5000 tonnával csökkenti a szén-dioxid kibocsátás mennyiségét évente.” – olvasható a vállalat közleményében.

A vállalat a környezettudatosságot szem előtt tartva 2020 áprilisáig világszerte 24 országban fogja az irodáiban és kiskereskedelmi üzleteiben minimalizálni a műanyagoknak az alkalmazását, és amit csak lehet, más alternatívára próbál cserélni. Alacsonyabb környezeti hatású anyagokat használ a jövőben a reklámanyagok előállításához is, és 7700 kereskedelmi pontról vonja ki az eldobható műanyag zacskókat.

A cég távlati tervei szerint 2025-re már elérné azt, hogy a teljes villamos energiaigényét megújuló forrásokból fedezze. És a szén-dioxid-lábnyomát a felére redukálná. Végül fontos még azt is elmondani, hogy a Vodafone arra törekedik, hogy a nála keletkező hulladékot nemcsak részben, hanem teljes egészében újrahasznosítsa, újrafelhasználja és újraértékesítse.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap