Xiaomi: Globálisan is befutott a Mi Band 5, jött olcsó füles és sok más

Rollerek, apró Mi TV eszköz, friss monitor, és még több termék került a terítékre a Xiaomi mostani bemutatóján.

Xiaomi: Globálisan is befutott a Mi Band 5, jött olcsó füles és sok más

A Xiaomi egy online megrendezett eseményen számolt be több olyan eszközről, amik már korábban Kínában elérhetővé váltak, és a következő időszakban más területeken is felbukkannak majd. De néhány teljesen új szerkezet is a reflektorfénybe került a meglévőek mellett. Szó esett viselhető kiegészítőkről, okostelefonról, rollerekről és multimédiás szerkezetekről egyaránt.

Mi Smart Band 5

Globálisan a Mi Band 5 nevében megjelent a Smart szó is, Mi Smart Band 5 a hivatalos neve, de valószínűleg a legtöbb helyen továbbra is csak Mi Band 5-ként hivatkoznak majd rá. A termék semmiben nem különbözik a korábban bemutatott viselhető kiegészítőtől – illetve néhány dolog azért kimaradt belőle. Egy 1,1 hüvelykes, 450 nites fényerejű AMOLED kijelzővel szolgál, és támogatja a widgetek megjelenítését, miközben szinte megszámolhatatlan mennyiségű digitális számlapból is lehet választani.

Galéria megnyitása

Az elsősorban sportolóknak szánt eszköz eddig is pontos volt, de az új generáció már még hatékonyabb a pulzusmérésben, elvileg akár 50 százalékkal is jobban tud teljesíteni bizonyos körülmények között. És immáron 11 különböző sportmódot biztosít az emberek számára, melyeket könnyen el lehet érni az edzés megkezdésekor. SpO2 mérés viszont továbbra sincs, ami egy kicsit talán fájó lesz azoknak, akik magasabb szinten űznek különböző sportokat.

Sajnos a Mi Smart Band 5 továbbra sem rendelkezik NFC chippel, ezt a funkciót a vállalat, ahogy korábban, úgy most is megtartotta a kínai piacra. Talán majd a hatodik generációval már ez is el fog jutni Kína határain túlra. Kimaradt innen a digitális asszisztens használatának lehetősége is, a vízállóságból viszont már nem kell lejjebb adni, 5 ATM nyomást el tud viselni, szóval akár 50 méterig is merülhet. 6 különböző színű szilikon pánt készült az újdonsághoz, és később valószínűleg ebből sokkal több is akad majd.

Galéria megnyitása

Távvezérlési lehetőség is van a Mi Smart Band 5-ben, például lehet használni fotózáskor, no meg az alvásfigyelés is a része, de ehhez már régen hozzászokhattak itt az emberek. Az viszont egy jó újítás, hogy már a menstruációs ciklusokat is lehet rajta jegyezni, követni. Az eszköz immáron mágnesesen csatlakozó töltővel rendelkezik, ennek köszönhetően nem kell minden alkalommal kiszedni a szilikon szíj „fogságából”. Persze szó nincs arról, hogy sűrűn kellene tölteni, két hétig minden további nélkül elmegy majd egy szusszal normál használatban.

A Xiaomi Mi Smart Band 5 40 eurós összegről indít, szóval nem lesz filléres azért, de már a Mi Smart Band 4 is hasonló árszintet képviselt hivatalosan a globális indulásakor.

Mi True Wireless Earphones 2 Basic

Megérkezett a Mi True Wireless Earphones 2 fapadosabb kiadása, ami a Basic jelzővel lett illetve. Ez a kiegészítő továbbra is remek hangzással tud majd szolgálni, viszont a drágább társához képest lesz némi hátránya a hangátvitelben és a funkciókban is. A 14,2 milliméteres hangszórót megtartotta a Xiaomi ezúttal is, de már csak az SBC és az AAC tömörítés támogatott, az LHDC nem. És bár a hívásoknál még lesz zajszűrés, az ANC-nek már búcsút kell inteni. Kettő-kettő mikrofon található a valódi vezeték nélküli fülesen.

Galéria megnyitása

A Mi True Wireless Earphones 2 Basic érintéses gesztusokkal vezérelhető, amiket részben testre is lehet szabni. Tudja a viselést érzékelni a kütyü, így magától képes leállítani a zenelejátszást, ami örömteli – és persze a lejátszás indítása is önállóan megy neki. A társítás a támogatott mobilokkal szinte egy pillanat alatt fog menni, már a tok nyitásakor elkezdi a forrást keresni, és a korábban használt mobilhoz hozzá is csatlakozik.

Egy töltéssel a kábelmentes fülhallgató 5 órán keresztül használható pihenés nélkül. És ahogy azt már megszokhattuk, a tokjában is lapul akku, amiről képes feltölteni, ráadásul nem is egy alkalommal, összesen 20 órás üzemidőt lehet belőle kihozni, ez pedig már nem kevés. A töltés pedig C-típusú USB-n keresztül 1,5 óra alatt teljesen letudható, ha nullára merült az eszköz, akkor is.

A Xiaomi Mi True Wireless Earphones 2 Basic ugyanannyiba kerül majd, mint a Mi Smart Band 5, tehát 40 eurót kell majd érte leszurkolni.

Redmi 9, 9C és 9A

A Xiaomi a Redmi 9 modellt eleve Európát célba véve indította el, és most is kitért erre a készülékre. A 6,53 hüvelykes, Full HD+ kijelzővel szerelt eszköz a MediaTek Helio G80 rendszerchipet alkalmazza. Négykamerás modullal szolgál, ami többféle szituációban jöhet jól, és az 5020 mAh-s akkumulátorának hála nagyon sokáig lehet majd nyomkodni egyetlen feltöltést követően.

A Redmi 9 150 euróról indul 3/32 GB-os kivitelben, és 4 GB RAM-mal, valamint 64 gigás tárhellyel is hozzá lehet majd jutni 170 euróért cserébe – ez utóbbi 180 euró lett volna a tervek szerint, amiből egy tízest a cég ledolgozott a jelek szerint.

Galéria megnyitása

A Redmi 9A és a Redmi 9C egyszerre debütált nem túl régen. Ezeket a tervezők már a friss Helio G35 és Helio G25 rendszerchipekkel szerelték fel. A készülékek 6,53 colos panelt kaptak, de már csak 720p+ felbontással, és 13 MPixeles főkamerákkal, de a Redmi 9C még több képalkotót is felvonultat. A készülékek kiváló üzemidővel szolgálnak majd az 5000 mAh-s telep révén, és jóval olcsóbbak még a Redmi 9-nél is.

Ezek a masinák korábban csak 2/32 GB-tal bukkantak fel, most viszont már 3/64 GB-os kiszerelésről is szó esett a Redmi 9C-nél. Ez a készülék 120 euróról indít, és 140 eurót kóstál majd a „táposabb” változata, a Redmi 9A pedig mindössze 100 euróba fog kerülni 2/32 GB-tal szerelve, ebből pedig nem is lesz más konfiguráció.

Mi TV Stick

A Xiaomi előhúzott a tarsolyából egy új Mi TV Sticket is, amivel korábban még tényleg nem találkozhattunk. Ez egy zsebre vágható kiegészítő, amit bármilyen TV-hez gond nélkül lehet csatlakoztatni HDMI-n keresztül, és rengeteg jó lehetőséget képes biztosítani. Az Android TV révén támogatja a kütyü a Google Chromecast technológiát, így a mobilok képét gond nélkül lehet vele tükrözni a tévére, és van Google Assistant szupport is, ezt kihasználva pedig hangutasításokkal is vezérelhető az eszköz.

Sajnos csak 1080p-s felbontást tud az apróság, és arról nem is esett szó, hogy érkezne belőle belátható időn belül 4K Ultra HD minőséget nyújtó variáns, szóval ezzel kell beérni. Lehetőséget nyújt a szerkezet a Netflix és az Amazon Prime szolgáltatásoknak a kényelmes elérésére is, és lehet kezelni Bluetooth modulos távirányítóval.

Galéria megnyitása

Egy négymagos, multimédiás használatra optimalizált rendszerchip található a Mi TV Stick-ben, és 1 GB-nyi RAM, valamint 8 GB adattároló lapul még benne. Támogatja a Blutooth kapcsolódási lehetőség mellett a Wi-Fi-t is, méghozzá 802.11ac szabványnak megfelelően (2,4/5 GHz). Rengeteg videós és képi formátumot tud kezelni gond nélkül a pici lejátszó, és a Dolby Audio, valamint a DTS hangot is kezeli. Mindössze 92,4 x 30,2 x 15,2 milliméteres az eszköz és 28,5 grammot nyom.

A Xiaomi Mi TV Stick közvetlenül az Amazon Fire TV Stick ellen áll majd ki a piacon, és érdekes módon ez is éppen 40 euróba fog kerülni, mint a Mi Smart Band 5 és a Mi True Wireless Earphones 2 Basic.

Mi Curved Gaming Monitor

Friss monitorral is előrukkolt a Xiaomi, és nem is akármilyen példányt tett le az asztalra. Egy ívelt (R1500), 34 hüvelykes monstrumot állított a kamerák kereszttüzébe, ami kiváló paraméterekkel rendelkezik. A szerkezet nyújtott képarányú, 21:9-es, 3440 x 1440 felbontással szolgál, és mindössze 4 ms a válaszideje. A készüléket kifejezetten a gamereknek szánja a vállalat, ahogy arra a monitor neve is egyértelműen rámutat.

Galéria megnyitása

A játékosok örülhetnek majd annak, hogy egy 144 Hz-es megjelenítésre képes panelt kapnak, ami támogatja az AMD FreeSync technológiát is a még teljesebb élmény elérése érdekében. A képernyő 300 nites fényerőre képes, de ami igazán szép, hogy 121 százalékban le tudja fedni az sRGB színteret, szóval igencsak gazdag színvilággal tud szolgálni. Nincs itt akadálya az osztott képernyős használatnak, ami 21:9-es képarány mellett már jól tud jönni. És beépített kékfény-szűrővel is bír a termék, az éjszakába nyúló játékos időszakokra.

A Xiaomi Mi Curved Gaming Monitor ajánlott fogyasztói ára 400 euróban lett meghatározva. És ez a vállalat elmondása alapján jóval kedvezőbb, mint a hasonló – vagy még inkább szerényebb – képességekkel rendelkező monitorok ára a konkurenseknél.

Mi Electric Scooter Pro 2 és Mi Electric Scooter 1S

A Xiaomi több elektromos rollert is készített már, és most is előhozakodott egy ilyen párossal. A városi közlekedésben nagyon népszerűek napjainkban a rollerek, és ezt próbálja a Xiaomi kihasználni a Mi Electric Scooter Pro 2 és 1S modellekkel. Ezek között a felhasznált motor teljesítménye és az akkuk kapacitása a különbség. A Xiaomi a Mercedes-AMG Petronas F1 csapattal egy különleges kiadású Mi Electric Scooter Pro 2-t is készít majd, de erről még most részleteket nem árult el.

Galéria megnyitása

A Mi Electric Scooter Pro 2 alapesetben 45 kilométert tud megtenni, és akár 20 fokos lejtőn is felmegy gond nélkül a 300 wattos motorjának hála. Ezzel szemben a Mi Electric Scooter 1S „csak” 30 km-t képes elektromos üzemmel menni, és a 250 wattos motor révén legfeljebb 14 fokos emelkedőt tud leküzdeni. A rollerek sebessége elektronikusan van korlátozva maximum 25 km/h-ban.

Galéria megnyitása

Mindkettő modell kiemelkedő biztonságot nyújtó dupla fékrendszerrel lett felszerelve, rengeteg fényvisszaverő is van rajtuk, és a világítás is része a konstrukcióknak – előre 2 wattos LED-ek világítanak irányítottan. Van beépített kijelzője is a sportszereknek, és egyaránt levegős, 8,5 hüvelykes kerekeket kaptak, amihez külön kínál megvásárlásra a Xiaomi hordozható kompresszort is. És végül még azt is fontos elmondani, hogy ezeket könnyedén össze lehet hajtani, így nem foglalnak túl nagy helyet, amikor nincsen rájuk szükség, és jól hordozhatóak is.

Galéria megnyitása

A Xiaomi Mi Electric Scooter Pro 2 500 euróba fog kerülni, a Mi Electric Scooter S1-ért pedig 400 eurót kell majd leszurkolni, szóval, akik nem nagy távokat akarnak megtenni, azok bátran spórolhatnak 100 eurót a vásárláskor.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap