Végül tényleg kiszervezi belépőszintű termékeinek gyártását az Intel?

A pletyka felröppent már egyszer, de nem tűnt túl valószínűnek, hogy ilyet tenne az Intel. Azóta azonban egyre több a baj a gyártókapacitás hiányával.

Végül tényleg kiszervezi belépőszintű termékeinek gyártását az Intel?

Az Intel háza táján egyre komolyabb problémát okoz a 10 nm-es gyártástechnológia sorozatos késése, ugyanis egyre több termék készül a 14 nm-es gyártósorokon, amelyeknek eléggé véges a kapacitása. Az újabbnál újabb termékek bejelentése egyre nagyobb terhet ró a gyártósorokra, ami néhány hónapja komoly fejtörést okoz a gyártónak, hiszen nem jut elég kapacitás bizonyos termékek gyártására, ami az árakat is felsrófolta a piacon. És ez természetesen a partnereket is nehéz helyzetbe hozza, hiszen nem tudnak elegendő szervert, noteszgépet és PC-t gyártani.

Galéria megnyitásaKorábban már felmerült egy pletyka, amely azt állította, az Intel a TSMC-től próbál segítséget kérni, azaz bizonyos termékeit bérgyártásba küldi annak érdekében, hogy saját gyártósorait tehermentesíteni tudja, ám ezt a pletykát félig-meddigmegcáfolta a cég. Most viszont úgy tűnik, a gyártósorok leterheltsége sokkal nagyobb kihívást jelent, mint azt korábban gondolták, így a DigiTimes forrásai szerint mégis sor kerülhet bizonyos Intel termékek gyártásának kiszervezésére.

A források nem nevezték meg, melyik bérgyártót választhatja az Intel, ám mivel jelenleg csak a TSMC felel meg a követelményeknek, ha tényleg kiszervezésre kerül sor, akkor csak a tajvani bérgyártó jöhet szóba. Az Intel persze próbálja megoldani a helyzetet, például további 1 milliárd dollárt fordít a 14 nm-es gyártósorok bővítésére, ám ez az összeg csak a Xeon és a Core sorozat gyártásával kapcsolatos problémákat orvosolja, hiszen ezek a termékek nagyobb árréssel kerülnek forgalomba, így érdemes rájuk koncentrálni.

A belépőszintű termékekbe szánt processzorok és lapkakészletek gyártását viszont kiszervezheti az Intel, így a következő év első negyedévére nagyjából helyreállhat a rend.

A kiszervezés a 14 nm-es csíkszélességgel készülő Intel Atom processzorcsaládot, valamint a belépőszintű lapkakészleteket érinti. Hogy mely lapkakészletekről van szó, azt nem részletezték a források. Annyi biztos, hogy egyes belépőszintű lapkakészletek már most is régebbi, 22 nm-es csíkszélességgel készülnek annak érdekében, hogy elegendő mennyiségben kerülhessenek forgalomba – itt elsősorban a H310-es lapkakészletről van szó, legalábbis korábban arról már érkezett hír.

Az aktuális pletykát nem kommentálták az Intel illetékesei, azaz sem megerősíteni, sem cáfolni nem kívánták a kiszervezést.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap