Vajon bejön James Gunn új dobása? – Heti mozipremierek

Sajátos Superman-értelmezés, pokémonok, egy remake és dokumentumfilmek. Izgalmas hétnek nézünk elébe!

Vajon bejön James Gunn új dobása? – Heti mozipremierek

Bár James Gunn pályája szerényebben nem is indulhatott volna, hiszen a B-filmekre specializálódott Troma stúdiónál kezdte meg karrierjét, kitartása idővel meghozta a maga gyümölcsét. 2002-től kezdve sikercímek forgatókönyvírójaként, majd pár szárnybontogató projekt után 2014-ben az A galaxis őrzői rendezőjeként bizonyította be, hogy a legnagyobbak között a helye. Azt, hogy vajon a testvérével és az unokaöccsével közösen tető alá hozott, családi projektnek tekinthető BrightBurn – A lángoló fiú beváltja-e majd a hozzá fűzött reményeket, hamarosan meg fogjuk tudni. A Gunn által producerként jegyzett horror lényegében kimondva-kimondatlanul Superman eredettörténetének egy sajátos, fekete humorú újragondolása. Azaz azzal a gondolattal játszik el, hogy mi történne, ha egy, képregényhőshöz hasonló körülmények között nevelkedő, iszonytató erőknek parancsoló kiskamasz a gonosz-pusztító vágyai kiélésére használná képességeit.

Akkor sem fogunk unatkozni, ha a borzongató rémmesék helyett inkább a habkönnyű komédiákat preferáljuk. A népszerű franchise egyik videojátékos spin-offjára építő Pokémon – Pikachu, a detektívben az apját kereső Tim mérhetetlen döbbenetére ráébred, hogy tökéletesen érti az egyik sárga szörnyecskét. Hamar kiderül, hogy az aprócska teremtmény minden vágya az, hogy nyomozóként fusson be karriert. Így mikor megtudja, hogy mi nyomja új cimborája szívét, felajánlja, hogy segít neki kideríteni, hogy hova is tűnt szeretett rokona.

A Csaló csajok ezzel szemben nem egy új történet, hanem az 1964-es Dajkamesék hölgyeknek második remake-je. Az ihletforrás, illetve az 1988-as A riviéra vadorzói alaphelyzetét a feje tetejére állító filmben ezúttal két, más-más módszereket használó szélhámosnő kopasztja meg a gyanútlan férfiakat.

A dokumentumfilmek rajongóinak figyelméért is merőben eltérő alkotások versenyeznek majd. A reneszánsz szerelmeseinek az A művészet templomai: Leonardo 500-ra lesz érdemes jegyet váltaniuk. A népszerű ismeretterjesztő sorozat legújabb epizódja magától értetődően az 1519-ben elhunyt polihisztor, Leonardo da Vinci izgalmas pályafutásával és elképesztően gazdag életművével foglalkozik.

Míg a Pécsi szál arra keres választ, hogy miért ebből a városból indult útjára a hazai könnyűzenei élet számos meghatározó alakja.

Felsorolásunkat a Tied a világ zárja. Romain Gavras krimi-vígjátékában az anyjával élő piti drognepper, Francois túl későn ébred rá, hogy az élete nagy dobásának szánt meló meghaladja szedett-vedett bandája képességeit.

A heti mozipremierek az alábbiak:

Május 9.

  • BrightBurn – A lángoló fiú
  • Pokémin - Pikachu, a detektív
  • Csaló csajok
  • A művészet templomai: Leonardo 500
  • Pécsi szál
  • Tied a világ

{{ data.question }} {{ answer.percent }} Te már szavaztál! Eddig {{ data.voteCount }} szavazat érkezett Eddigi eredmények Szavazok Frissítés

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap