Újabb szöget üt a Microsoft az Internet Explorer 10 koporsójába

Két üzleti operációs rendszer alatt még aktív az Internet Explorer 10-es kiadása, de már nem sokáig.

Újabb szöget üt a Microsoft az Internet Explorer 10 koporsójába

Az Internet Explorer 10 támogatása hivatalosan 2016-ban ért véget a Windows operációs rendszerek többségénél, ám két fontos kivétel azért van, amelyeknél még mindig használható a szóban forgó webböngésző: az egyik a Windows Server 2012, a másik pedig a Windows 8 Embedded. Az üzleti felhasználóknak szánt kiadások esetében prózai oka van annak, hogy az IE 10 ilyen sokáig használatban lehet: a Microsoft eddig egész egyszerűen nem kínált IE 11-es webböngészőt erre a két „platformra”, ám ez idén tavasszal végre megváltozik. A tervek szerint az Internet Explorer 11 érkezésének köszönhetően az Internet Explorer 10 napjai már meg vannak számlálva, hiszen 2020 januárjában ennél a két üzleti operációs rendszernél is megszűnik az Internet Explorer 10 támogatása.

Az érintett felhasználók idén tavasszal már kipróbálhatják az IE 11-es kiadását, ami a Microsoft Update Catalog kínálatában jelenik meg először, később azonban a Windows Update szolgáltatás is elkezdi terjeszteni, így nem marad kibúvó, át kell állni az új webböngészőre. Az érintett vállalatoknak tehát érdemes elkezdeni az Internet Explorer 10-hez fejlesztett webes alkalmazások átalakítását, hogy azok Internet Explorer 11 alatt is működjenek. Ahol ilyesmire nincs lehetőség, ott jól jön majd az IE 10 kompatibilitási mód, így az üzleti alkalmazások IE 11 alatt is működhetnek tovább.

Galéria megnyitása
Ez a kép abból az időszakból való, amikor még modern webböngészőnek számított az IE 10...

A Microsoft szerint az IE 11-re történő átállás jóvoltából Windows 10-re is könnyebb lesz átállniuk az érintetteknek, ugyanis Windows 10 alatt a Microsoft Edge webböngésző rendelkezik IE 11 kompatibilitási móddal – vagyis a Windows 10 piaci részesedése növekedésnek indulhat a nem is oly távoli jövőben.

Az persze erősen kérdéses, hogy mi lesz akkor, ha a Microsoft Edge átáll a Chromium motorra, vagyis továbbra is elérhető lesz-e IE 11 kompatibilitási mód. Idővel persze egyértelműen az a cél, hogy minden felhasználó a legmodernebb webböngészőkre álljon át, ám az egyelőre rejtély, hogy az átállással kapcsolatban milyen forgatókönyvet ír a vállalat.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap