Újabb GeForce HotFix a G-Sync problémákra

Újabb GeForce HotFix a G-Sync problémákra

Az Nvidia nemrégiben tett elérhetővé egy friss gyorsjavítást, ami egy bosszantó és kellemetlen hibát orvosol. A jelenség mindössze annyi, hogy ha az adott GeForce videokártyára a G-Sync támogatással rendelkező monitor mellé egy második, HDMI kapcsolatot használó monitor is csatlakozik, akkor a G-Sync monitornál véletlenszerű villódzások jelentkezhetnek. Aki belefutott már ebbe a hibába, töltse le a GeForce 417.75 HotFix drivert, ami itt található.

A csomag ezúttal is „Standard”, illetve „DCH” kivitelben érkezik: előbbi a régebbi 64-bites Windows 10 kiadásokhoz passzol, utóbbit azonban a legfrissebb, Windows Modern Drivers platformot használórendszerekhez kell telepíteni, amennyiben már alapból DCH driver fut az adott konfiguráción. Hogy mi az a DCH driver? Korábbi hírünkben már foglalkoztunk a témával, de az ide vonatkozó részt a gyorsabb elérés érdekében be is emeljük:

A standard név a már jól ismert csomagot jelöli, amelyben minden komponens megtalálható, beleértve a grafikus felhasználói kezelőfelületet nyújtó Control Panelt is, a DCH azonban csak az alapdrivert tartalmazza és a Windows Modern Drivers kezdeményezéshez kapcsolódik– mint a tegnapi Intel HD Graphics driver. A DCH driver esetében csak a fő driver INF fájlja, valamint a hozzá szorosan kapcsolódó kiegészítők települnek, nincsenek mellé RegisterDLL-ek, illetve társtelepítők sem. Ez a drivertípus elsősorban a Windows Update-en keresztül települ a különböző rendszerekre, amelyekhez alapfunkciókat biztosít, de az adott OEM extra funkciókat is társíthat hozzá, ám ezek tesztelése már a saját feladata. A DCH driver az alap driveren felül tehát opcionális kompnenscsomagokkal, illetve opcionális hardvertámogató alkalmazással érkezhet, az adott OEM igényeitől függően. Ehhez a verzióhoz külön UWP alkalmazás formájában érhető el az Nvidia Control Panel, ami automatikusan letöltődik az adott rendszerre a Microsoft Store-ból a frissítés elvégzésekor. Arra viszont érdemes figyelni, hogy a DCH driver manuális törlése után a következő DCH driver telepítésekormár külön kell beszerezni a Microsoft Store-ból a Control Panelt, ugyanis ekkor már nem települ magától. A felhasználók többségének alap esetben a standard drivert érdemes letölteni, a DCH változatra csak akkor van szükség, ha már eleve ilyen driver dolgozott az adott rendszeren. Ezt a Control Panelen belül, a Sugó menüpontban, a Rendszerinformáció fülön tudjuk ellenőrizni.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap