GeForce 417.21 HotFix

GeForce 417.21 HotFix

Az Nvidia legfrissebb GeForce sorozatú eszközillesztő szoftvercsomagja a napokban jelent meg, ám úgy tűnik, sajnos maradt néhány hiba a 417.01-es kiadásban, így a vállalat most egy HotFix drivert is kiadott, hogy orvosolja a kellemetlenségeket.

A leírás alapján a 417.01 WHQL telepítését követően az Nvidia Control Panel hibásan tájékoztatta a felhasználókat a memória-órajellel kapcsolatos információkról, de a HotFix telepítése után visszaáll a rend a megszokott kerékvágásba. Probléma volt még, hogy a Microsoft Edge esetenként nem választolt videólejátszás után, de ezzel együtt a megváltoztatott színformátumot sem lehetett alkalmazni a megfelelő menüben, hála egy hibának. Ez a három kellemetlenség mostantól a múlté

A HotFix driver a GeForce 600-as sorozattól felfelé támogatja az Nvidia videokártyákat, operációs rendszerek terén pedig csak a 64-bites kiadások szerepelnek a kompatibilis szoftverek listáján. A HotFix ezúttal kétféle változatban érkezik: a standard név a már jól ismert csomagot jelöli, amelyben minden komponens megtalálható, beleértve a grafikus felhasználói kezelőfelületet nyújtó Control Panelt is, a DCH azonban csak az alapdrivert tartalmazza és a Windows Modern Drivers kezdeményezéshez kapcsolódik – mint a tegnapi Intel HD Graphics driver. A DCH driver esetében csak a fő driver INF fájlja, valamint a hozzá szorosan kapcsolódó kiegészítők települnek, nincsenek mellé RegisterDLL-ek, illetve társtelepítők sem. Ez a drivertípus elsősorban a Windows Update-en keresztül települ a különböző rendszerekre, amelyekhez alapfunkciókat biztosít, de az adott OEM extra funkciókat is társíthat hozzá, ám ezek tesztelése már a saját feladata. A DCH driver az alap driveren felül tehát opcionális kompnenscsomagokkal, illetve opcionális hardvertámogató alkalmazással érkezhet, az adott OEM igényeitől függően. Ehhez a verzióhoz külön UWP alkalmazás formájában érhető el az Nvidia Control Panel, ami automatikusan letöltődik az adott rendszerre a Microsoft Store-ból a frissítés elvégzésekor. Arra viszont érdemes figyelni, hogy a DCH driver manuális törlése után a következő DCH driver telepítésekor már külön kell beszerezni a Microsoft Store-ból a Control Panelt, ugyanis ekkor már nem települ magától. A felhasználók többségének alap esetben a standard drivert érdemes letölteni, a DCH változatra csak akkor van szükség, ha már eleve ilyen driver dolgozott az adott rendszeren. Ezt a Control Panelen belül, a Sugó menüpontban, a Rendszerinformáció fülön tudjuk ellenőrizni.

A GeForce 417.24-es HotFix driver innen tölthető le.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap