Új Intel driver érkezett a Windows 10 frissítőcsomagja mellé

Az Intel újdonsága a Windows 10 October 2018 Update minden fontos újítására felkészült, plusz a legfrissebb játékokat is támogatja. És a hibajavítások sem hiányoznak a sorból.

Új Intel driver érkezett a Windows 10 frissítőcsomagja mellé

Az Intel egy új grafikus eszközillesztő szoftvercsomagot tett elérhetővé, amely már támogatja a tegnap megjelent Windows 10 frissítést, a Windows 10 October 2018 Update-et, valamint annak minden fontos újítását. Ez azt jelenti, hogy a 25.20.100.6323-as verziószámot viselő csomagon keresztül teljes WDDM 2.5-ös támogatáshoz juthatnak a hatodik generációs, illetve ennél újabb Intel Core sorozatú processzorok. Az új driver rendelkezik DirectX 12 Shader Model 6.3 támogatással, valamint a HDR10 támogatást is kiterjeszti, így a mobil konfigurációknál már nem csak a külső, hanem a beépített kijelzőn keresztül is megjelenhetnek ezek a tartalmak. További fontos extra, hogy ez a driver a kiterjesztett dinamikatartományt kínáló EDR mód minőségét is javítja, azaz jobb képminőséget eredményez.

Az új drivernek köszönhetően elérhetővé vált a WinML, vagyis a Windows Machine Learning Framework támogatása is. Ez a rendszer az OMNX formátumot használja a neurális hálózati modellekhez, a benne rejlő lehetőségek pedig minden olyan Windows 10-es konfiguráción kiaknázhatóak, amelyre telepítették a tegnapi frissítőcsomagot. A WinML az új Intel driver segítségével már nem csak processzoron, hanem a processzorban lapuló iGPU-n is futhat, ami jelentős gyorsulást eredményez a gépi tanulást használó alkalmazásoknál, mint ha csak CPU-n futnának. A GPU alapú WinML támogatás csak a Kaby Lake, vagy frissebb sorozatú Intel processzoroknál aktív, a Skylake generáció kimarad belőle.

Galéria megnyitása
Zone of the Enders The 2nd Runner : M∀RS

Az újítások mellé természetesen néhány friss játék támogatása is jelen van a fedélzeten, így az NBA 2K19, a Two Point Hospital és a Zone of the Enders The 2nd Runner : M∀RS mellé is érdemes ezt a drivert telepíteni, ha Intel iGPU-val szerelt rendszerben gondolkodunk. Azt viszont érdemes szem előtt tartani, hogy az említett címekhez legalább UHD Graphics 620-as sorozatú videó vezérlőre lesz szükség.

Végül a hibajavításokról is essen pár szó. Ettől a drivertől kezdve a Phantasy Star Online 2 alatt régóta tapasztalható grafikai anomáliáknak végre búcsút inthetünk, és a Wolfenstein II: The New Colossus sem omlik össze többé futás közben. Ugyanez az Adobe Premiere Pro CC 2019-es változatára is igaz. A noteszgépek esetében teljes képernyős videók megtekintése után végre normálisan visszaáll majd a Panel Self Refresh szolgáltatás, a Miracast esetében pedig ismét működni fog a teljes képernyős mód. A virtuális gépeknél a 3D tesztek indításakor többé nem jelentkezik fekete képernyő, a több képfrissítési rátát támogató monitorok pedig végre befejezik a bosszantó villódzást.

Az új driver – amelyet innen lehet letölteni – a Skylake sorozatot, illetve az annál frissebb processzorokat támogatja, operációs rendszer szintjén azonban csak a Windows 10 64-bites kiadásai jöhetnek szóba. A driver letöltéséhez ide kell ellátogatni, a dokumentációt pedig itt találják az érdeklődők.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap