Tovább terjed a kábelmentes Android Auto támogatás

Tovább terjed a kábelmentes Android Auto támogatás

A Google már 2018-ban bejelentette annak a lehetőségét, hogy kábel nélkül is lehessen a járművekben az Android Auto szolgáltatást használni. Viszont ezt a mai napig sem lehet korlátlanul kihasználni, és ennek nemcsak az az oka, hogy a járművek nem feltétlenül rendelkeznek megfelelő kapcsolati lehetőségekkel. De az Android 11 egy jelentős előrelépést tesz ezen a fronton.

Az Android Auto saját támogatói oldalán, a gyakran ismételt kérdések szekcióban jelent meg az információ, hogy az Android 11 operációs rendszertől az okostelefonokra vonatkozóan már egyáltalán nem lesz korlátozás. Tehát lányegében már hivatalosnak tekinthető az újítás, de valójában a Google ezt még nem jelentette be.

Ha a gyakran ismételt kérdéseknél található adat helytállónak bizonyul, amire azért már eléggé jó esély van. Akkor az azt jelenti, hogy az Android 11-től már lényegében csak a személygépjárművön fog múlni, hogy lehet-e használni vezeték nélkül, maximális kényelemben az Android Auto szolgáltatást. Ahhoz, hogy ez működjön, az autóban biztosítottnak kell lennie a Wi-Fi-nek, és azon belül is az 5 GHz-es tartomány támogatásának.

Galéria megnyitása

Az, hogy 5 GHz-es kapcsolatra lesz szükség, egyébként magában foglalja azt, hogy azért az okostelefonok oldaláról annyi hardveres követelmény mindenképpen marad az Android 11 után is, hogy legalább kétsávos WLAN-t kell biztosítaniuk. Maga az 5 GHz egyébként kisebb hatósugarú, mint a 2,4 GHz-es tartomány, de mivel az okostelefon úgyis a járműben lesz az Android Auto használata során, a távolságból semmilyen hátrány nem fog származni. Ellenben nagyobb lehet a teljesítménye az összeköttetésnek.

A Google leírása egyébként arról is említést tesz, hogy ez a szabályozás az Európai Unióra fog vonatkozni, de részletek hiányában azt nem tudjuk megmondani, hogy ez pontosan mit is jelent. És ugyebár mivel mi az EU területén vagyunk, így igazából nem is számít számunkra az, ha esetleg más régióban még a szabályozás eltérő lesz.

Az Android Auto egy kiváló szolgáltatás, és szinte mindig azért kapta a legnagyobb kritikát, mert csak kábelen keresztül működött. Ezt ugyan mostanra már leküzdötte, de csak részben, mert a Google referencia eszközei és a Samsung Galaxy modelleken túl továbbra is csak madzagon lehetett ezt elérni. Szóval igazán örömteli az, hogy az Android 11 érkezése végre változtat a helyzeten, és megnyitja a széles közönség előtt a technológiát. És reményeink szerint az autógyártók is egyre jobban fognak arra figyelni, hogy biztosítsák a kétsávos Wi-Fi támogatást az új modelljeikben.

Neked ajánljuk

Kiemelt
Csak gépösszerakó
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap