Tovább drágulnak a dobozos Intel processzorok?

Az iparági értesülések szerint az OEM piac kerül előtérbe, így a DIY piacra szánt termékekből hiány várható.

Tovább drágulnak a dobozos Intel processzorok?

Meglehetősen szomorú iparági információkra derült fény, amelyek alapján arra lehet készülni, hogy ebben a negyedévben tovább drágulnak a DIY piacra szánt dobozos Intel processzorok, ugyanis a vállalat a tálcás megrendelésekre koncentrál, hogy az OEM szegmenset megfelelően kiszolgálhassa. A stratégia következtében tovább drágulhatnak a dobozos processzorok, így a népszerű Core i5-8400 és a Core i5-8600K is többe fog kerülni, de a nemrégiben piacra dobott 9. generációs Core processzorok árai is emelkedésnek indulhatnak. A dobozos processzorokból kevesebb készülhet, így a felszabaduló gyártókapacitást az OEM partnerek kiszolgálására fordíthatja a gyártó, ami a PC gyártók és a noteszgép gyártók számára jó hír, az egyedi PC-t építő vásárlók számára pedig elég nagy kellemetlenség.

Galéria megnyitása Az i5-8400 augusztusban még 58 000 forint volt, november elején pedig már 85 000 forintba került Az Intel már eddig is eszközölt extra befektetéseket, hogy növelje Core sorozatú processzorainak termelését, ezért egyebek mellett további 1 milliárd dollárral toldotta meg 15 milliárd dolláros éves tőkeberuházási keretét, hogy a kisebb gyáregységek segíthessék a nagy gyáregységek munkáját. Ennek eredményeként a Mexikóban és Izraelben található üzemegységek bővülhettek, ami mindenképpen segítség a szűkös termelés növelésében, de nem egyik pillanatról a másikra.

Ez a helyzet az AMD számára kifejezetten kedvező, hiszen a drága és nehezen elérhető Intel processzorok helyett sokan elgondolkodhatnak a RYZEN platformon, így végső soron az AMD forgalma és processzorpiaci részesedése mindenképpen növekedni fog néhány százalékkal. A folyamatot segíti az a tény is, hogy a Socket AM4-es alaplapok jellemzően olcsóbbak, mint az Intel LGA-1151-es megoldásai, így komplett PC építésénél egyre jobb választás lehet valamelyik AMD platform.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
0% THM
{{ product.displayName }}
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap