Teljes képernyős figyelmeztetést kapnak a Windows 7 felhasználók

A Microsoft így szeretné elérni, hogy minél kevesebben használják a régi, biztonsági frissítések nélkül hagyott kiadást.

Teljes képernyős figyelmeztetést kapnak a Windows 7 felhasználók

A Windows 7 igen régóta elérhető a felhasználók számára, ugyanis publikus rajtjára egy évtizeddel ezelőtt, 2009. október 22-én került sor, így mára már igencsak eljárt felette az idő. 2015 óta már a Windows 10 kapja a legnagyobb figyelmet, így a régebbi operációs rendszerekre maximum kritikus biztonsági frissítések érkeznek, de csak addig, amíg tart a kiterjesztett támogatás időszaka. Ez a Windows 7 esetében már csak egy hónapig, 2020. január 14-ig lesz aktív, utána azonban frissítések nélkül marad a koros operációs rendszer, ami biztonsági szempontból eléggé aggályos.

Galéria megnyitásaA Microsoftnál erre már elkezdték figyelmeztetni a Windows 7 használókat: a Windows 7 Home kiadás esetében március óta, a Windows 7 Professional esetében pedig október óta jelennek meg apró figyelmeztető ablakok, amelyek arra hívják fel a figyelmet, ideje frissebb operációs rendszerre, a Windwos 10-re váltani.

Ezeket a figyelmeztetéseket rendszerint nem veszik komolyan az érintettek, így 2020. január 14-e után újabb mérföldkőhöz érkezik a történet: innentől kezdve teljes képernyős figyelmeztetés jelenik meg az összes érintett konfiguráción, az ablak pedig nem is záródik be magától, mindenképpen reagálnia kell rá a felhasználónak. Ez a módszer a Windows 7 Starter, Home Basic, Home Premium, Professional és Ultimate kiadások esetén egyaránt életbe lép, de azért lesznek kivételek is.

Azok a rendszerek, amelyek IT-menedzselt infrastruktúrába tartoznak, azaz egy domain részeként dolgoznak, mentesülnek a figyelmeztetés alól, hisz itt az IT részleg feladata a frissítés, nem a felhasználóké. Azok a Pro felhasználók is mentesülnek, akik megvásárolták az Extended Security Update opciót.

Neked ajánljuk

Kiemelt
{{ voucherAdditionalProduct.originalPrice|formatPrice }} Ft
Ajándékutalvány
-{{ product.discountDiff|formatPriceWithCode }}
{{ discountPercent(product) }}
Új
Teszteltük
{{ product.commentCount }}
{{ product.displayName }}
csak b2b
nem elérhető
{{ product.originalPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.grossPrice|formatPriceWithCode }}
{{ product.displayName }}

Tesztek

{{ i }}
{{ totalTranslation }}
Sorrend

Szólj hozzá!

A komment írásához előbb jelentkezz be!
{{ orderNumber }}
{{ showMoreLabelTranslation }}
A komment írásához előbb jelentkezz be!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Még nem érkeztek hozzászólások ehhez a cikkhez!
Segíts másoknak, mondd el, mit gondolsz a cikkről.

Kapcsolódó cikkek

Magazin címlap